anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-37EX401 - problem z USB

profile.country.PL.title
ChrisH007
Poszukiwacz

KDL-37EX401 - problem z USB

Serwus wszystkim!
Z powodzeniem przez długi czas oglądałem filmy zapisane w pendrivie, podłączając pena do gniazdka USB w telewizorze.
Wczoraj, jak zwykle podłączyłem mojego pena do portu USB w telewizorze, ale tym razem telewizorek nie zobaczył pendrive'a... Niestety, wielokrotne próby z innymi penami również zakończone niepowodzeniem. Nawet mojej "mp-trójki (SONY!) nie zobaczył...
Peny przeskanowałem na wszystkie możliwe sposoby - czyste. Zawartość - wyłącznie pliki w formacie xvid (avi), bez jakichkolwiek ekstrawagancji.
Czy macie jakiś pomysł?
Serwis Sony, z którym skontaktowałem się w tej sprawie zainteresował się przede wszystkim, czy nie zmieniłem systemu plików na system NTFS..! Następnie zaproponował wizytę (?!) serwisanta (czy "kogóś-w-podobie") door-to-door, sugerując tym samym, że telewizor powinien zostać naprawiany (?!) gdzieś tam, ergo - "inwazyjnie" traktowany!
Nic już nie rozumiem.
Może ktoś z Was coś kuma..?
Dzięki i pozdrawiam Was,
Krzysztof

33 ODPOW. 33
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

I takich ludzi jak Ty lubię. Zamiast biadolić, że nie mam TV, że odcięli Ci jedyną przyjemność życia, na którą tak ciężko pracowałeś- Ty z nostalgią wspominasz stare czasy :thumbsup: :c4 :c37 .

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
ChrisH007
Poszukiwacz

Dzięki za zrozumienie i nienależne tak naprawdę słowa uznania...
Właśnie odkryłem PRZYPADKOWO (!) stację z moim ulubionym klimatem muzyki lat 70-, 80-, a nazywa się to Radio VOX FM (93,3 FM). Manhattan Transfer, Ella F., Tina i w ogóle..!
Znów jestem HAPPY i MŁODY :)

stubbs.
Użytkownik

Nie chwaląc się ja nadal jestem młody :c20

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
ChrisH007
Poszukiwacz

Ha! Nie sztuka być młodym, lecz by czuć się młodym! I w tym rzecz :)
Pozdrawiam Cię, "stary" ;)

stubbs.
Użytkownik

Dzięki, dzięki :c20 i pozdrowienia w Twoją stronę wysyłam :c34

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
ChrisH007
Poszukiwacz

Serwus, serwus!
Dzięki!
Z radia stare przeboje, zimny browarek... :) Żyć, nie umierać, chociaż... meczu nie obejrzę :( Nic to, do ME "bliżej jak dalej" ;) i nadzieja, że tv pokaże klasę, o jakiej nasza reprezentacja pomarzyć tylko może :) :)
A propos oglądania meczy, ten mój telewizorek ma częstotliwość 50MHz, co podobno niezbyt korzystnie wpływa na odwzorowywanie szybkiego ruchu..? Obejrzałem na inkryminowanym telewizorze całkiem sporo meczy i jakość odbioru wydaje mi się ok! Może to kwestia przyzwyczajenia?

Mylagos
Użytkownik

100Hz ( MHz to trochę za dużo :D ) powinno zapewnić lepszą płynność. Wartość 50Hz jest standardową i nie ma prawa niekorzystnie wpływać na obraz, obraz jest po prostu bez ulepszacza w postaci wygenerowanych dodatkowych klatek.

profile.country.PL.title
ChrisH007
Poszukiwacz

Dzięki serdeczne za pokrzepienie :)
Ale, przy okazji: gdy w telewizji leci jakiś starszy film, zwłaszcza czarno - biały (względnie odwrotnie;)) obraz jego jest trochę dziwny: jakby sekwencje nie nadążały za sobą, czy "cóś w podobie"... O dziwo - nie dotyka to filmów z Klossem..! Wietrzę w tym robotę specsłużb ;) :)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Film z Klosem został w ostatnim czasie "odświeżony" - usunięto rysy, i takie tam.

profile.country.PL.title
ChrisH007
Poszukiwacz

Telefonowałem przed chwilą do serwisu.
Wieści niezbyt pocieszające: płyta główna do wymiany :(
Panowie już zamówili tę płytę, ale kiedy i czy w ogóle nadejdzie nie wiedzą sami...
Swoją drogą to zaskakująca wiadomość, jako że telewizor odbierał bardzo dobrze, dźwięk super, odtwarzanie dvd też extra, programowanie bezproblemowe i tylko ten nieszczęsny port USB... W swoim komputerze sam wymieniałem porty USB, naturalnie bez wymiany płyty głównej (co oczywiste!), i cały zabieg trwał może w klimacie 5 minut...
Eh...