anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

32EX720 - parę pytań

maurycy-----
Początkujący

32EX720 - parę pytań

Witam,
posiadam od kilku dni 32EX720 i przez ten czas jego użytkowania zrodziło mi się kilka pytań, prosiłbym doświadczonych w tych sprawach o pomoc.
1. czy odtwarzając film divx/dvdrip z pendrive, telewizor jest w stanie czytać napisy do niego, czy muszę scalić napisy z video?
2. tv mam zamontowany na podstawce, ale od początku jest od przechylony o parę stopni w pionie do mnie (górna krawędź jest bardziej wysunięta od dolnej - nie wiem jak to inaczej opisać), i mega mnie to drażni, wiem, że można go odchylić do 6stopni w pionie, ale nie mogę tego zrobić, regulacja w poziomie jest bez problemu, ale w pionie, przy delikatnej sile kąt nie zmienia się, a nie chcę nic uszkodzić. Czy jest na to jakiś magiczny sposób, może jakaś blokada jest na nóżce ect? Ktoś miał podobnie?
3. Czy mogę ustawić buforowanie jakiegoś video z kanałów internetowych a jednocześnie oglądać normalny program TV?
4. Czy można w domowej sieci (router netia spot) oglądać na TV materiały udostępnione na komputerze? Jeśli tak to czy działa to na XP czy Win7?

Na razie to co mnie najbardziej interesuje,
z góry dzięki za jakieś porady.

Pozdrawiam,

20 ODPOW. 20
maurycy-----
Początkujący

też uważam, że tego się nie da przykręcić inaczej niż prawidłowo, to tylko 1-2 śrubki, żadna filozofia, raczej podejrzewam jakiś błąd fabryczny, albo głupi mój błąd którego nie mogę wypatrzeć

hmm, nie wpadłem na to żeby to sprawdzić bez telewizora ;/
tzn próbowałem sam bolec odgiąć, i na boki się kręcił, ale nie w pionie, a potem już z przykręconym uchwytem do TV to już nie robiłem, jak wrócę do domu to sprawdzę,
wiem na pewno, że powinien być przynajmniej pionowy, a jest te 6st przechylony, tylko nie w tą stronę co powinien,
ale powiem wam ciekawszą rzecz, dzwoniłem na infolinie sony, i w ramach gwarancji, przyjedzie do mnie jutro serwisant i to sprawdzi, jestem w szoku, a jak będzie po sprawie to będę w jeszcze większym, dam znać jak wyszło

a co do moich pozostałych pytań, to czy ktoś zna odpowiedzi?

pozdr

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

maurycy napisał(a):

...ale powiem wam ciekawszą rzecz, dzwoniłem na infolinie sony, i w ramach gwarancji, przyjedzie do mnie jutro serwisant i to sprawdzi, jestem w szoku...

Serwis Sony jak zawsze staje na najwyższym poziomie. Nigdy się na nich nie zawiodłem, a w zasadzie to tylko raz korzystałem z usług. Również byłem w szoku. Spodziewałem się odpowiedzi w stylu: to nie nasza wina, nic się nie da zrobić lub to tak musi być a tu proszę :)

Pozdrawiam Stubb
maurycy-----
Początkujący

mam kolejne pytanie,
#5 czy można w jakiś sposób zaktualizować kodeki do filmów w TV, bo niektórych formatów video nie otwiera mi z USB, i nie chodzi i mkv ect. tylko o zwykłe avi, ???

i odpowiedź na moje własne pytenie
odp #3 nie, nie można jednocześnie buforować materiałów z sieci i oglądać telewizji ;/

pozdr

stubbs.
Użytkownik

maurycy napisał(a):

mam kolejne pytanie,
#5 czy można w jakiś sposób zaktualizować kodeki do filmów w TV, bo niektórych formatów video nie otwiera mi z USB, i nie chodzi i mkv ect. tylko o zwykłe avi, ???

Samych kodeków nie można pobierać. Jedynie można zaktualizować oprogramowanie w TV.
Jednakże AVI nie jest równe AVI. TUTAJ podklejam link o rożnych formatach kompresji AVI.

Pozdrawiam Stubb
maurycy-----
Początkujący

oprogramowanie w TV mam zgrane do najnowszej wersji (wczoraj robiony update), a filmy to różnie, jakoś nie patrzyłem zwykle jaka jest wersja avi czy divx, patrzyłem zwykle na dobrą jakość :) może będzie trzeba to zmienić, bo jedne filmy m czyta a inne nie,
no cóż z czasem przyjdzie doświadczenie :)pozdr

maurycy-----
Początkujący

#1 niestety dalej mam problem z napisami, próbowałem na różnych przykładach, i niestety nie widzi i nie wyświetla napisów pod filmami ;/

jednocześnie odnośnie
#4 trochę kombinowałem w sieci domowej, i TV widzi już media serwer od routera i od Acer Aspire One 722, który jest na win7, ale nie widzi materiałów udostępnionych na tych serwerach, ani muzyki ani video ;/ a komputera Acer Aspire 5112 WLMi na XP wcale nie widzi w sieci, tak samo zresztą jak nie widzi go pierwszy laptop ;/

any ideas ?

maurycy-----
Początkujący

#2 serwisant był, sprawa banalna, kwestia odpowiedniego złapania ekranu i użycia trochę siły, i już mam kont nachylenia TV odpowiedni :)

stubbs.
Użytkownik

:thumbsup: cieszę się, że jesteś już w pełni zadowolony ze swojego EX720. Dobry model i w końcu dobrze ustawiony. A jak serwis się podobał?
U mnie kiedyś mniej więcej to było:
:c31 wołałem o pomoc
:c37 przyszli
:c25 popatrzyli
:c10 zabrali sprzęt i się pożegnali
:c69 tydzień oczekiwań
:c37 przyjechali ponownie i podłączyli
:o lekkie zdziwienie szybkością
:c10 zrobili papa
:thumbsup: i do dziś jest cacy

Pozdrawiam Stubb
maurycy-----
Początkujący

serwis w porządku, tak jak pisałem,

z TV tez jestem zadowolony,

ciągle jednak nie mogę sobie poradzić z paroma sprawami, które już wcześniej opisałem, i na które jeszcze nikt nie potrafił mi pomóc ;/ (przypomne poniżej zagadnienia nad którymi jeszcze pracuje):
#1. czy odtwarzając film divx/dvdrip z pendrive, telewizor jest w stanie czytać napisy do niego, czy muszę scalić napisy z video?
jakiego formatu muszą byc napisy? bo *.txt nie czyta?
#4. Czy można w domowej sieci (router netia spot) oglądać na TV materiały udostępnione na komputerze? Jeśli tak to czy działa to na XP czy Win7?
trochę kombinowałem w sieci domowej, i TV widzi już media serwer od routera i od Acer Aspire One 722, który jest na win7, ale nie widzi materiałów udostępnionych na tych serwerach, ani muzyki ani video ;/ a komputera Acer Aspire 5112 WLMi na XP wcale nie widzi w sieci, tak samo zresztą jak nie widzi go pierwszy laptop ;/
czy przy mediaserverach jakim jest np laptop żeby puszczać filmy na TV muszę mieć do tego program jak PS3MS?

pozdr

stubbs.
Użytkownik

#1 Spróbuj skonwertować napisy do .srt, na forum jest opis i jakich programów użyć.
#4 Domyślam się że jest taka możliwość lecz systemy łączności Wi-Fi daleko przekraczają moją wiedzę. Nigdy tego nie rozumiałem, nie rozumiem i chyba nigdy nie pojmę. Ostatnio instalowałem router i zajęło mi to cały dzień :), do tego obdzwoniłem wszystkich a finał taki, że ktoś przyjechał i mi to podłączył :).
Jeśli chodzi o Windowsa - nie ma znaczenia co do udostępniania plików (lub całych folderów, dysków) w sieci.

Pozdrawiam Stubb