Join now - be part of our community!

32EX720 - parę pytań

maurycy-----
Visitor

32EX720 - parę pytań

Witam,
posiadam od kilku dni 32EX720 i przez ten czas jego użytkowania zrodziło mi się kilka pytań, prosiłbym doświadczonych w tych sprawach o pomoc.
1. czy odtwarzając film divx/dvdrip z pendrive, telewizor jest w stanie czytać napisy do niego, czy muszę scalić napisy z video?
2. tv mam zamontowany na podstawce, ale od początku jest od przechylony o parę stopni w pionie do mnie (górna krawędź jest bardziej wysunięta od dolnej - nie wiem jak to inaczej opisać), i mega mnie to drażni, wiem, że można go odchylić do 6stopni w pionie, ale nie mogę tego zrobić, regulacja w poziomie jest bez problemu, ale w pionie, przy delikatnej sile kąt nie zmienia się, a nie chcę nic uszkodzić. Czy jest na to jakiś magiczny sposób, może jakaś blokada jest na nóżce ect? Ktoś miał podobnie?
3. Czy mogę ustawić buforowanie jakiegoś video z kanałów internetowych a jednocześnie oglądać normalny program TV?
4. Czy można w domowej sieci (router netia spot) oglądać na TV materiały udostępnione na komputerze? Jeśli tak to czy działa to na XP czy Win7?

Na razie to co mnie najbardziej interesuje,
z góry dzięki za jakieś porady.

Pozdrawiam,

20 REPLIES 20
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Member

#1 divx czyta. Również z napisami. Niekiedy są problemy aby TV odtworzył napisy równo z dźwiękiem i obrazem filmu, wtedy trzeba scalić. Dvdrip z tego co mi wiadomo nie czyta.
#2 niestety nie miałem przyjemności tak blisko zapoznać się z podstawą Monolithic Design (a szkoda :( ) leczy myślę, że TO powinno Ci się przydać.
#3 tu przyda Ci się pomoc kogoś bardziej doświadczonego, lecz z mojej wiedzy którą posiadam nie ma takiej możliwości
#4 TUTAJ masz wszelakie informacje odnośnie Twojego pytania. Windows nie ma znaczenia.

Mam nadzieje, że mogłem pomóc. Pytaj śmiało jak będziesz potrzebował informacji.

Pozdrawiam Stubb
maurycy-----
Visitor

Dzięki za szybką odpowiedź, czy jej próbę :) niestety nie rozwiązuje to moich problemów do końca, a dokładniej odnosząc się do Twoich wypowiedzi:
#1 to muszę sprawdzić, więc nie gdybam, co do divx i dvdrip to chyba to są pojęcia zbliżone, tzn wykonane dvdrip jest w standardzie divx, ale mogę się mylić ;/
#2 niestety, plik podesłany przez Ciebie, nie dotyczy moje telewizora, ani stojaka jaki ja posiadam, w tej instrukcji opisane są inne typy
#4 wiec to kwestia routera, czyli muszę przewertować instrukcję netiaspot,

jeśli ktoś zna odpowiedzi na moje pytania, proszę o pomoc
pozdr

profile.country.en_GB.title
sadam_
Member

ad2. EX720 (to nie Monolit - stubb czytaj dokładniej ;) ) nie ma możliwości pochylenia ekranu do tyłu.
To co piszesz, że góra jest bliżej ciebie niż dół, też nie powinno mieć miejsca. Ten model powinien być pionowo.
Możesz zrobić jakieś zdjęcie z boku TV.

maurycy-----
Visitor

Dzięki za zwrócenie uwagi, to nie monolit, (dopiero sprawdziłem co to jest), ja mam zwykłą podstawkę wymiarów ok20x40cm, i bolec średnicy ok 5cm, jego się łączy do podstawki i do takiego uchwytu który się przykręca do TV. W instrukcji do TV jest wyraźnie napisane że ma możliwość regulacji od 0stopni (pion) do 6 stopni (w stronę ode mnie, czyli góra dalej od dolnej krawędzi), a u mnie jest odwrotnie, od samego zamontowania jest przechylony do mnie i nie mogę tego zmienić.

Pod linkami są zdjęcia TV, jakość słaba, wybaczcie, mam nadzieję, że widać na nick nachylenie TV.

http://wyslijto.pl/plik/f7l6jp66y1
http://wyslijto.pl/plik/z1kqx2xa2f
http://wyslijto.pl/plik/ptut4p6fa5
http://wyslijto.pl/plik/qmi7xgfqpl

Dzięki, pozdr

sadam_
Member

Kurcze, rzeczywiście instrukcja pokazuje taką możliwość :shock: :smileyredface:
Dzisiaj stawiałem 40" i też nie się nie chciał położyć, :c18 choć ten okrągły bolec ma w górnej części takie podcięcie. Jutro z rana sprawdzę czy się da.
Na pewno lekko to nie chodzi.

maurycy-----
Visitor

no dosłownie ma takie podcięcie, gdzieś na 2/3 wysokości, od strony ściany (przeciwnej do TV), i wg instrukcji właśnie w tym miejscu powinien się zginać, i zgodnie z instrukcją chwytem na podstawie i na górnej części obudowy tv powinno sie odgiąć, ale obudowa się elastycznie "wygina" ale kąt się nie zmienia.
A martwi mnie to i denerwuje, a TV z neta brałem także nie mam łatwo żeby komuś namarudzić na to ;/ :)

pozdr

stubbs.
Member

Mój błąd, przyznaję się bez bicia :c22.
Chyba zakochałem się w tej podstawie i dlatego od razu wrzuciłem taką informację :).
Dziwna sprawa z tym kątem pochylenia. Jak się domyślam, nie możliwości tuningowania tego bolca- czytaj podgięcie go, z resztą dość ryzykowny zabieg, którego bym osobiście nie stosował.
Czy da radę wygiąć samą podstawę lub sam bolec (gdy TV jest z niej zdjęty) pod odpowiednim kątem? Tak aby obudowa TV nie uginała się, bo jak się domyślam to prędzej połamiesz obudowę niż podegniesz podstawkę pod odpowiednim kątem.

Pozdrawiam Stubb
sadam_
Member

Przed chwilę sprawiłem, że 40EX720 jest odchylony do tyłu o 6stopni.
Trzeba użyć trochę siły (z wyczuciem) za pierwszym razem, później chodzi płynnie.

Tego bolca do podstawy to się chyba nie da przykręcić inaczej niż prawidłowo?

stubbs.
Member

Jak sprawdzałeś (tak podpytam z ciekawości czystej). Z założonym TV na podstawę czy samą podstawą i bolcem się posługiwałeś?

Pozdrawiam Stubb