anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

mama kuby - Basia

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

mama kuby - Basia

Witam i proszę o opinie znawców i sympatyków fotografii. To jedna z pierwszych moich serii. Cały czas czytam, podpatruję, przeglądam, jednym słowem - uczę się.
Pozdrawiam

1 004 ODPOW. 1 004
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Ostatnie zdjęcia fajniutkie :c4
Jest mi ciężko wybrać najfajniejsze :D :thumbsup:

Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Lajam napisał(a):

Tomek69N napisał(a):

Niemniej podgląd głębi masz chyba w body.

W A300 nie ma tej opcji. :|

No ale patrząc przez wizjer chyba widać co jest ostre a co niezbyt.

mamakuby
Poszukiwacz

Dziś Kuba w wydaniu portretowo-teksturowym. Mnie się podoba, ale wiecie, w tym względzie ciężko byc obiektywnym. Zapraszam do komentowania

Monty-----
Poszukiwacz

Model wyborny :thumbsup: ale zdjecie wydaje mi sie ruszone tudziez niewyostrzone :c6 .

Spokojnej nocy,

:c37

mamakuby
Poszukiwacz

Po uwadze Monty wyostrzyłam (faktycznie jest lepiej, ale z pewnością nie jest poruszone)

TMiN-----
Początkujący

ostrość złapana na palcach rączki ...odrobinę większa przysłona i cała buźka znalazła by się w ostrym polu..... Czym oświetlałaś synka ?

mamakuby
Poszukiwacz

w 99,9% moich zdjęć to światło zastane

Monty-----
Poszukiwacz

Teraz przy porannej kawie poddalem zdjecie Twego pierworodnego glebszej analizie i faktycznie okazuje sie,ze ostrosc poszla nie tam gdzie trzeba.Uszko Kubusia jest niewyrazne czyli wniosek z tego,ze...przymykamy przyslone :) .

BTW.Czy On ma tak niebieskie oczy czy pokombinowalas? :c34

mamakuby
Poszukiwacz

Monty, ja już nawet zdjęłam cyanu z oczek bo wyszły nienaturalnie. Nie podkręcam koloru oczek, chyba że całe zdjęcie ma być w niebieskiej tonacji. To wtedy może ciutkę.
Z tą przysłona..... Naprawdę próbowalam, ale efekt był mierny, bo dzień pochmurny, a jak ISO podbije to takie szumy, że zdjęcie do wywalenia. Swoją drogą, czy to wina matrycy w a300? czy wyższe modele lepiej sobie radzą? Mówię szczerze, przy iso 400 odszumianie i wyostrzanie przynosi opłakane skutki...

Monty-----
Poszukiwacz

Z tą przysłona..... Naprawdę próbowalam, ale efekt był mierny, bo dzień pochmurny, a jak ISO podbije to takie szumy, że zdjęcie do wywalenia.

Faktycznie,najwieksza bolaczka :c56 sa ostre szumy na wyzszym ISO.
Ja po Litwie sie szwendalem w ostatni weekend.Wrzucajac ISO 800 we wnetrzu obiektow sakralnych bylo jeszcze mozliwie ale lekko ciemno.Podwyzszajac czulosc o kolejny krok szumialo juz jak cholera.

Osobiscie portretow nie robie ale pamietam,ze kolega cezar publikowal tu piekne dzieciece foteczki.Moze On Cie poinstruuje(a nauczyciej z niego zacny-debatowalem z nim na temat panoramowania :D )jak wyeliminowac bledy.

Pozdrawiam,
Monty