anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Polsat cyfrowy i sony RDR-HXD890

KrzysiekG-----
Początkujący

Polsat cyfrowy i sony RDR-HXD890

Mam kłopot z podłączeniem - dekoder echostar cyfrowego polsatu z powyższą nagrywarką dvd.
Problem zasadniczo jest taki, że chciałbym móc oglądać co innego niż nagrywam.
Podłączyłem przez scarta, próbowałem nawet kablem antenowym ale tuner w nagrywarce nie widzi innych kanałów niż ten aktualnie wybrany na dekoderze...
Innymi słowy czy (i jeśli tak to jak) można ustawić kanały cyfrowego polsatu na nagrywarce sony aby można było nagrywać jedno a oglądać przez dekoder dajmy na to coś innego?

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
malutka_6661
Początkujący

hej -mam dokładnie ten sam problem, ale chyba znalazłam też odpowiedź -niestety złą...

"Rekorder nie jest w stanie nagrać audycji telewizyjnej poprzez złącze cyfrowe – HDMI. Aby zapisać na płycie DVD lub dysku twardym rekordera audycję, która nadawana jest poprzez cyfrowy przekaz telewizji naziemnej, należy połączyć przewodem SCART telewizor oraz rekorder DVD i przełączyć rekorder na wejście sygnału ze złącza SCART. Po włączeniu nagrywania, materiał zostanie zapisany.
Jeżeli audycja nie została zapisana, powodem może być, nie przełączenie rekordera na wejście sygnału ze złącza SCART lub połączenie dwóch urządzeń przewodem, który nie posiada wszystkich złącz sygnałowych ( 21 „szpileczek” ). Należy pamiętać również, że rekorder zapisze wyłącznie aktualnie oglądany program. Wyłączenie odbiornika telewizyjnego spowoduje, że rekorder nie otrzyma sygnału i nie będzie w stanie nagrać audycji. W związku z tym nie jest możliwe również wykorzystanie programatora czasowego zgodnie z jego przeznaczeniem."

Niech mi ktoś jeszcze potwierdzi dla 100% pewności -jeśli mam dekoder polsatu, ale nagrywarka widzi tylko kanał, który aktualnie oglądam -to nic z tym nie zrobię -tzn nie nagram innego kanału niż oglądany i nie skorzystam z nagrywania z timerem -tak?

spolDon1fhkbr
Początkujący

Ale dekoder ma jedną głowicę (są takie co mają 2, ale ta druga jest używana dla wewnętrznego nagrywania na dysk dekodera lub nagrywania VOD). Nie ma dekoderów, które mają 2 niezależne wyjścia sygnału. Więc nie ma możliwości nagrywania na nagrywarkę jednego z dekodera, a oglądanie drugie też z dekodera. Można oczywiście podłączyć 2 dekodery, kupić dekoder z dyskim i 2 głowicami lub nagrywać jedno z anteny naziemnej itd itp.

JACEK_L_68
Początkujący

"Don" napisał całą prawdę. Tylko dekodery z twardym dyskiem i to pod warunkiem podłączenia dwóch głowic z dwoma przewodami. Echostar nie ma możliwości podączenia.