anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nagrywarka hx680,jak nagrywać z TV ???

profile.country.pl_PL.title
star1-----
Początkujący

Nagrywarka hx680,jak nagrywać z TV ???

Witam!! Kupiłem nagrywarkę DVD HX-680,po zapoznaniu się z instrukcją podłączyłem ją z TV Sony KDL 32W4000,przez wtyk antenowy,po konfiguracji kanałów z opcji " łatwa ",nagrałem program z TV,bez żadnych problemów.Postanowiłem następnie połączyć nagrywarkę z TV przez przewód HDMI i SCART,ale tu konfiguracja kanałów w DVD "łatwa " niby się odbyła,ale nic mi się nie nagrało,bo jak się zorientowałem kanały w nagrywarce nie zgrały się z tymi w TV.Zrobiłem to osobno dla każdego przewodu,ale bez rezultatu.Czy nagrywanie musi odbywać się przez przewód antenowy??? W instrukcji pisze ,że można skorzystać tylko z jednego połączenia przewodów,więc chyba przez kabel HDMI i SCART też można nagrywać ???

5 ODPOW. 5
maras_xhack
Początkujący

Witam.

Na kablu HDMI na pewno nie uda Ci się nic nagrać, ponieważ wprowadzono zabezpieczenia HDCP chroniące przed nagrywaniem. Wpłyta na to jeszcze kilka innych czynników (np. niezdolność kabla hdmi do przesyłu obrazu i dźwięku w dwie strony), lecz nie będę się rozpisywał.

Możliwość nagrywania jest wyłącznie poprzez przewód antenowy (telewizja naziemna) bądź przewód SCART (zwykle telewizja kodowana ).

Nie podałeś konkretnego źródła obrazu, któe chcesz nagrywać. Czy jest to telewizja naziemna (analogowa) czy telewizja kodowana (cyfrowa, dekoder dvb).

Pozdrawiam.

star1-----
Początkujący

Sygnał telewizyjny z kablówki Multimedia Polska,posiadam też sygnał cyfrowy z tejże kablówki,przez dekoder MMP 5800C, jest to tuner:DVB-C,który posiada wejścia :Tv SCART ,HDMI,YPbPr,ale przez niego na razie nie próbowałem nagrywać.Pozdrawiam.

Jozef-----
Początkujący

DO Start1 Mam ten sam problem. Nie mogę nagrywać programów cyfrowych z TV z anteny naziemnej i N-ki Sony 32w4000 Analog nagrywa bez problemu. Pozdraqwiam.

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

star1 napisał(a):

Czy nagrywanie musi odbywać się przez przewód antenowy??? W instrukcji pisze ,że można skorzystać tylko z jednego połączenia przewodów,więc chyba przez kabel HDMI i SCART też można nagrywać ???

Rekorder RDR-HX680 może zapisać audycję telewizyjną poprzez własny ( wbudowany ) tuner lub poprzez złącze SCART w przypadku połączenia z innym urządzeniem wyposażonym w tuner telewizyjny. Nie jest możliwe nagrywanie poprzez przewód HDMI.

star1 napisał(a):

Sygnał telewizyjny z kablówki Multimedia Polska,posiadam też sygnał cyfrowy z tejże kablówki,przez dekoder MMP 5800C, jest to tuner:DVB-C,który posiada wejścia :Tv SCART ,HDMI,YPbPr,ale przez niego na razie nie próbowałem nagrywać.Pozdrawiam.

W przypadku wymienionego dekodera, należy połączyć rekorder z dekoderem przewodem SCART.

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

Jozef napisał(a):

DO Start1 Mam ten sam problem. Nie mogę nagrywać programów cyfrowych z TV z anteny naziemnej i N-ki Sony 32w4000 Analog nagrywa bez problemu. Pozdraqwiam.

1. Aby nagrać przekaz telewizyjny analogowy wystarczy podłączyć do rekordera antenę zewnętrzną i zaprogramować tuner rekordera.
2. Jeżeli korzystamy z przekazu cyfrowego i zewnętrznego tunera, należy połączyć rekorder DVD z zewnętrznym tunerem przewodem SCART. Proszę się upewnić czy dekoder N-ki po przełączeniu w tryb pracy HD przekazuje jednocześnie sygnał do złącza SCART. Rekorder DVD nie jest w stanie zapisać sygnału poprzez złącze HDMI. Jeżeli dekoder przełączymy w tryb pracy HD i okaże się, że nie przekazuje sygnału do gniazda SCART, nagrywanie nie będzie możliwie.
3. Rekoder DVD nie został wyposażony w cyfrowy tuner. Jeżeli jednak chcemy nagrać przekaz cyfrowy telewizji naziemnej, konieczne jest połączenie rekordera poprzez złącze SCART z odbiornikiem telewizyjnym wyposażonym w cyfrowy tuner ( np. KDL-32W4000 ). Następnie proszę przełączyć rekorder na wejście sygnału ze złącza SCART. Po włączeniu nagrywania, oglądana audycja telewizyjna powinna zostać nagrana.
Proszę pamiętać, że rekorder zapisze wyłącznie aktualnie oglądany program. Wyłączenie odbiornika telewizyjnego spowoduje, że rekorder nie otrzyma sygnału i nie będzie w stanie nagrać audycji.

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;