Podziel się wrażeniami!
Witam,
Jestem zielony w tym temacie, wiec z gory przepraszam. Mam problem podczas odtwarzania filmu z odtwarzacza jvc. Nie mam obrazu. Myslalem, ze to problem wyboru zrodla, ale po wybraniu AV1, AV2, AV3.. nadal nic. Pod HDMI1 mam podlaczony dekoder UPC. Prosze o pomoc. Pozdrawiam.
Jakim kablem i pod który port masz podłączone DVD? Możesz jeszcze podać model odtwarzacza? Masz tam możliwość dopasowania sygnału wyjściowego?
sytuacja teraz wyglada tak: mam polaczone dvd bezposrednio z tv (kabel euro), tuner mam takze polaczony bezposrednio z tv (hdmi). problem jest taki, ze juz wszysto gra podczas ogladania dvd, natomiast jak teraz sprawe rozwiazac, by kablowka z tunera upc grala na wszystkich glosnikach w dvd? mam kabel euro z czinczami po drugiej stronie. mozna cos z tym zrobic?
Rozumiem, że masz zestaw kina podłączony pod odtwarzacz. Tylko nie wiem jakie masz wyjścia z odtwarzacza, dobrze byłoby, jakbyś podał model dvd i jakie masz wyjścia z dekodera/tunera. Jest parę możliwości podłączenia. Albo podłączenie wyjściem optycznym z telewizora do dvd, albo chinch (wtedy będzie wysyłany dźwięk stereo), bezpośrednio z dekodera pod dvd....