Podziel się wrażeniami!
Witam. Mój telewizor podłączony jest eurozłączem do dekodera cyfrowego Polsatu. Telewizor pod-głoszony jest na ok 40, a dekoder na full. Wraz z normalnym dźwiękiem słychać "buczenie". Wujek ma taki sam telewizor tylko z cyfrowa telewizją naziemną i tam jest pod głoszone na 15 na telewizorze i jest tak jak u mnie na głośność ale jemu nic nie "buczy".
Proszę o pomoc.
Każdy głośnik (który nie wydaje dźwięku) a jest ustawiony na duże wartości jak u Ciebie (czyli 40) będzie wydawał dźwięk przypominający buczenie. Ja mam podłączone głośniki CRATIVE do swojego TV (odpowiednik Twojego problemu z dekoderem). Po Ustawieniu opcji dźwięku na full w głośnikach i przy wyłączonym TV słychać buczenie. TV po włączeniu ustawiam na 5 i słychać dobrze, ale mimo to słychać będzie buczenie. Jedyna rada - głośniki na mniejsze wartości nastawiam, a TV na większe. Spróbuj w tę stronę zmienić regulację głośności. Z jednej strony odejmij, a z drugiej dodaj.
Mogę jedynie potwierdzić to co napisał stubb. Mam tak samo przy swoim telewizorze jak i głośnikach podłączonych do komputera
Problem nie do ominięcia. Poważnie! Z ciekawości w weekend odwiedziłem kilku znajomych. Poszperałem u nich przy różnych głośnikach i różnych sposobach podłączenia do TV. Każdy co do joty miał taki sam efekt, który opisywałeś. niewielka jest różnica przy głośnikach z bardzo dolnej półki i przy głośnikach za ładne pieniążki renomowanych marek.