anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX720 awaria wyświetlacza

profile.country.pl_PL.title
bozenab36
Poszukiwacz

EX720 awaria wyświetlacza

Witam dziś po załączeniu mojego tv na ekranie zamiast obrazu ukazał się całkiem biały ekran i przez chwilę coś tam nie wyraźnie było widać po czym wyświetlacz zrobił się całkiem biały. Co mogło się stać mam go dopiero miesiąc.

10 ODPOW. 10
JurwaS
Początkujący

nie zastanawiaj się tylko dzwoń do działu obsługi klienta firmy sony
matryca do wymiany

0 801 500 500 / 022 33 88 700
(koszt połączenia wg taryfy operatora)
Godziny otwarcia :
Poniedziałek – Piątek 9.00-17.00. (czasu lokalnego)
(Z wyjątkiem świąt państwowych)

stubbs.
Użytkownik

Lub zgłoś od razu do serwisu on-line
SERWIS

Pozdrawiam Stubb
bozenab36
Poszukiwacz

Już to zrobiłam ale po miesiącu czasu taka awaria? Chyba mam pecha. A swoją drogą byłam ciekawa co mogło się stać.

stubbs.
Użytkownik

Też jestem ciekaw, jak pewnie jeszcze kilka osób na forum. Jak wróci TV z serwisu, daj znać co było przyczyną i jak serwis Sony sobie z tym poradził. Czy coś wymienił, czy może była to wina oprogramowania, etc. Każda informacja dla potomnych się przyda :c20

Pozdrawiam Stubb
KrisKW
Początkujący

Po miesiącu to nie jest tak źle :slight_smile: u mnie po tygodniu USB przestały działać. Pojechałem do Saturna i od ręki wymieniłem TV na nowy egzemplarz, ale "uraz" do usb pozostał.

stubbs.
Użytkownik

Morał taki, że co by się złego nie działo - happy end nieunikniony :)

Pozdrawiam Stubb
Zimny_
Użytkownik

JurwaS napisał(a):

matryca do wymiany

Ja bym bardziej obstawiał albo stabilizator, albo bezpiecznik, albo błąd w oprogramowaniu (jakiś bufor). Uszkodzenie matrycy moim zdaniem jest mało prawdopodobne. A usterka bezpiecznika, stabilizatora może być niezależna od telewizora - a spowodowana zmianami napięcia. W takich przypadkach często pomagają dobrej jakości listwy (tzw. przedłużacze) z odpowiednimi filtrami. Ale na odległość ciężko zdiagnozować. Jeśli jest to bezpiecznik możliwe, że serwis wymieni na miejscu.

KrisKW - bez problemu wymienili?

stubbs.
Użytkownik

Z tego co mi wiadomo, matryce Sony nie są delikatne i rzadko po ich stronie leży przyczyna usterek. Jak wspomniał Zimny ( :c22 - chylę czoła) z technicznego i logicznego punktu widzenia raczej mógł zawieść jakiś mały podzespół tj bezpiecznik czy oprogramowanie, które niefortunnie się zawiesiło.

Pozdrawiam Stubb
bozenab36
Poszukiwacz

Witam ponownie. Na razie nie wiem co się w nim stało ale dostałam odpowiedź z serwisu że skorzystam z wymiany na nowy w sklepie bądź zwrot gotówki. Bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy nie wiem jeszcze co zrobię ale Sony stanęło na wysokości zadania bo nie za bardzo uśmiechało mi się mieć już naprawiany tv i to po miesiącu użytkowania bo różnie to bywa mogło by się na tym skończyć albo sypał by się dalej a tak po sprawie. Dzięki za zainteresowani moim problemem i pozdrawiam wszystkich. Postaram się napisać co zrobiłam dalej.