anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SKYPE -ERROR - uszkodzony TV

eizo-----
Początkujący

SKYPE -ERROR - uszkodzony TV

Witam
Posiadam KDL-40 EX720 oraz KDL-22 EX320 do obu mam podłączone kamerki CMU-BR100.
Oprogramowanie TV zaktualizowane.
Skype ver.3 i brak możliwości aktualizacji.

Skype działał raz lepiej raz gożej a
od 07.03.2012 ok 19:00 padł na obu TV - brak możliwości zalogowania do SKYPE (Youtube i pozostałe działają)

Kombinowałem -reset TV - reset ROUTERA DGND3700 - serwis TP sprawdzenie lini

08.03.2012 wieczorem jakimś cudem KDL-40 EX720 zalogował sie wkońcu do SKYPE
a KDL-22 EX320 nadal brak możliwości logowania (nawet stworzenie nowego konta jest niemożliwe jak równiez logowanie z innych kont)

Z kompa wszystko jest ok -tylko tam mam ver. 5.8 .
Czy miał ktoś podobną sytuację . Czy to jest wina TV - awaria (do reklamacji)
A może to coś z serwerami Skype jakaś awaria czy blokada ?

20 ODPOW. 20
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Lajam miskuzi :c22! Oglądałem coś na NGC i ktoś nazywał się Lajman stąd moja pomyłka.

P.S. ciekawy link wrzuciłeś.

Pozdrawiam Stubb
adasnie
Początkujący

Jednak odmówię zabrania TV do naprawy ponieważ w międzyczasie dostałem odpowiedź na maila do Sony.
".... usługa Skype w ostatnich dniach przeżywa trudności techniczne, które nie wynikają z usterki samego telewizora. Na ten moment trwają prace nad usunięciem tego zjawiska i można się spodziewać, że niebawem funkcja Skype powróci do pełni funkcjonalności...."

zostaje więc czekać.

stubbs.
Użytkownik

Moim zdaniem też nie oddałbym TV do naprawy, szczególnie, że wina leży w tym wypadku po stronie Skype. Strata czasu z jednej strony, a z drugiej nie będzie ukochanego TV w domu :c20. Jedyne co można teraz zrobić to uzbroić się w odrobinę cierpliwości, bo w Skype na pewno stają na głowie aby naprawić usterkę.

Pozdrawiam Stubb
eizo-----
Początkujący

Czyli to nie tylko u mnie.
Na tej stronce podaje że od 05.03.2012 ma problemy z logowaniem
http://community.skype.com/t5/Skype-on-your-TV/Sony-BRAVIA-not-able-to-Login-to-Skype-quot-kicks-out-from-SKYPE/td-p/174212/highlight/true/page/4

KDL-40 EX720 czasami mi sie loguje a KDL-22 EX320 nadal lipa.
Ale skoro jest wiecej przypadków to jest szansa iż cos naprawią.
Bałem się że to już koniec zabaway ze Skype na TV Sony.
Sony gdzieś w instrukcji pisze o braku wsparcia do Skype
A na stronkach Skype preferowane są raczej : Panasonic ,Samsung,Sharp,Toshiba o Sony nawet wzmianki nie znalazłem.
Obym nie żałował zakupu Sony

jar-----
Początkujący

Potwierdzam, na moim 46EX720 ten sam problem ze skype od paru dni. Pozostaje czekać aż naprawią serwery.

adasnie
Początkujący

eizo napisał(a):

Sony gdzieś w instrukcji pisze o braku wsparcia do Skype
A na stronkach Skype preferowane są raczej : Panasonic ,Samsung,Sharp,Toshiba o Sony nawet wzmianki nie znalazłem.
Obym nie żałował zakupu Sony

????
Kupując TV kierowałem się możliwością skype i nie sądzę aby sony zostało bez wsparcia gdyż wydaje mi się że klient mógłby zażądać zwrotu pieniędzy za zakupiony towar nie spełniający wszystkich funkcji oferowanych przy sprzedaży.

profile.country.PL.title
zbistyr
Użytkownik

Szkoda że ten temat jest tylko w w tematach seri EX a nie na ogólnym BRAVIA .Było by szersze grono zainteresowanych.Apeluję do moderatora o przeniesienie tematu .

stubbs.
Użytkownik

adasnie napisał(a):

Kupując TV kierowałem się możliwością skype i nie sądzę aby sony zostało bez wsparcia gdyż wydaje mi się że klient mógłby zażądać zwrotu pieniędzy za zakupiony towar nie spełniający wszystkich funkcji oferowanych przy sprzedaży.

Nie wydaje mi się aby Sony zostało bez Skype. To tak jak z technologią - co raz zostało wynalezione nie zostanie "odwynalezione". Technika ma tylko jeden kierunek biegu co pokazała na przestrzeni lat, gdzie sprzęt szedł tylko w jednym kierunku: do przodu!
Za co ślicznie dziękuję wszystkim mądrym główką, które o nas dbają i dają nam te wszystkie cudowne zabaweczki :c37 .

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
zbistyr
Użytkownik

Panowie SKYPE działa,już po awarii.

adasnie
Początkujący

Ja również potwierdzam logowanie.

I przy okazji może trochę nie na temat ale polecam programik do PC - Remote Keyboard Lite (klawiatura zdalna) aby nie wpisywać adresów do wyszukiwania ewentualnie haseł i innych danych w internecie pilotem a na klawiaturze komputera np notebooka.

Do pobrania na stronach sony i niekoniecznie tylko na vaio