Podziel się wrażeniami!
Witam
Sony jak obiecało adapter przysłało
I miało być tak pięknie sony KDL40EX720 miał bez problemu połączyć się z moja siecią bezprzewodowa miał i niestety się nie udało .Tv znajduje siec z która łącza się domowe komputery Jak poczyniam próby połączenia do niej niestety za każdym razem lipa Oczywiście wszelakie klucze zabezpieczeń wprowadzone poprawnie NIC
W akcie desperacji powylanczalem zabezpieczenia siec otwarta dalej nic Dopisałem mc adres by juz nic nie blokowalo w routerku
Wprowadziłem ręcznie Ip maski bramy itd dalej nic O co tu chodzi
Na filmiku zamieszczonym przez moderatora wszystko gładko i pięknie a tu nędza
Mial ktoś jakieś problemy większe
Router Linksys WRT54G
gdzie szukac pomocy
Raz jeszcze napisze
Tv z wpiętym adapterem wi fi widzi moja siec ale nie może się z nia połączyć
oldfan napisał(a):
W akcie desperacji powylanczalem zabezpieczenia siec otwarta dalej nic Dopisałem mc adres by juz nic nie blokowalo w routerku
oldfan napisał(a):
Na filmiku zamieszczonym przez moderatora wszystko gładko i pięknie
Czy po wpięciu modułu WiFI do Tv powinno się coś na nim zaświecić ? Pokazuje się tam jakaś kontrolka ze to działa ?
Nędza jakaś a miało być tak pięknie ;(
Adapter nie posiada diody. Jest umieszczony z boku, więc moim zdaniem jest to zbędne (i tak nie widać). Po wpięciu i wykryciu pokazuje się informacja na ekranie: "Wykryto urządzenie bezprzewodowe". Pracę i działanie można zobaczyć w ustawieniach sieci -> Wyświetl stan sieci.
A napisz jaki komunikat pokazuje się, co się dzieje w trakcie konfiguracji i kiedy pokazuje błąd?
Twój router zgadza się z parametrami adaptera. Połączenie powinno być udane tak jak na filmiku. Jeśli w konfiguracji telewizora ustawiasz na automatyczne połączenie, to wina musi stać po stronie routera. Również proponuję przeprowadzić reset ustawień. Teoretycznie można też przywrócić ustawienia fabryczne telewizora - czasami ten sposób działa na różne rzeczy...
Dziękuje Panowie reset routera załatwił sprawę .