Podziel się wrażeniami!
Stałem się od dzisiaj szczęśliwym posiadaczem nadajnika i okularów 3D.Problemy lubią się pojawiać i mnie nie ominęły.Pobrałem sobie parę demek pokazujących efekty 3d i tu pierwsze pytanie czy automatycznie powinno przełączyć się w tryb 3D czy nie? Kolejnym pytaniem jest pytanie o formaty. Pobrałem coś w wmv i go nie wykrywa czy z mkv będzie tak samo?Otwieram z pendriva
Sprawdź w instrukcji lub iManualu obsługiwane formaty plików z USB. Ewentualnie podaj model TV to ktoś podpowie W tryb 3D TV powinieneś przełączyć ręcznie.
Mam HX800 niech ktoś napisze jakie on formaty wyświetla
W iManualu znalazłem taką informację:
- Wideo: format AVCHD, MP4 (AVC) lub MPEG1 (w niektórych przypadkach odtwarzanie może być niemożliwe)
Mam taką karte graficzna gigabyte NVIDIA GeForce210 i czy jak podłącze komputer przez hdmi to będę mógł oglądać filmy 3D np. w mkv?
qqipp napisał(a):
Mam taką karte graficzna gigabyte NVIDIA GeForce210 i czy jak podłącze komputer przez hdmi to będę mógł oglądać filmy 3D np. w mkv?
Ten temat czytałem i wiem co trzeba robić gdy juz mamy podpięty tv przez hdmi ale nie wiem jakie hdmi ma moja karta graficzna 1.4 czy 1.3? Gigabyte nvida geforce 210 .Film jak ta karta wygląda bo jest wiele podonych modeli http://www.youtube.com/watch?v=cQcSuGhr2bY
Znalazłem odpowiedzi na moje pytania ale pozostało ostatnie.Mam podpięty tv kablem hdmi i w menu 3d takie dostępne fukcje:
włącz i wyłacz
głebia
format 3d
i tu pytanie czy sygnał 3d powinien być wykryty czy ręcznie mam sobie włączyć?
Jak masz włączoną funkcje automatycznego wykrywania 3D, to nie powinno być problemów. Jak nie masz, no to wiadomo, trzeba wejść w MENU 3D i ręcznie ustawić No nie mówiąc już o podpięciu nadajnika i włączeniu okularów.
mimo że mam automatycznie to nie przełącza się.Musze na pilocie 3D nacisnąć