Podziel się wrażeniami!
witam
mam sprawe odnosnie uzytkowania telewizora z podpietym dekoderem http://www.inea.pl/cms/att/instrukcja/D ... _start.pdf" target="_blank od ineii.Sprawa przedstawia sie nastepujaco-podczas odbiory kanałów przez dekoder zauwayłem przy ciemnych scenach ze na obrazie po lewej stronie tv rysuje sie biała smuga około 30cm-naprawde ledwo widoczna ale jednak,.Na poczatku mowie ze to tv,ale po przełaczeniu na pryzklad na menu i latanie po nim nie ma sladu po pasku-smudze,po przełaczeniu tv na sygnał analogowy tez tego niema-wiec czy to wina dekodera?czy lepiej go juz wymienic zeby podpiac pod hdmi-teraz mam pod av?
pozdrawiam
oooo
brzmi dośc opcjonalnie więc dziś sprobuje to zastosować.
a jeszcze jedno pytanie.
w menu wybiera sie przez jakie podłaczenie chce sie ogladac tv-hdmi,av1 itp
ja mam podpiete przez av i jak na to kliknke-zatwierdze u gory pojawia mi sie ciemny pasek z napiem AV no więc luzik ale po paru sekundach znowu to sie pojawie.raz rozumiem,ale ten drugi raz?mi to az tak nie pprzeszkadza ale zona :smileyevil: .jakaś autopsja znana Panowie-czy to wina jakiegos ustawienia?
ps.i czy moge prosicc o pomoc do tego wpisu viewtopic.php?f=215&t=6974&start=20 na dole?
A jednak mój przypadek był odosobniony. Bo miałem taką sytuację jak Ty na moim dekoderku od MM i tam grzebałem w ustawieniach. Znalazłem w internecie przepis taki jak podał Zimny ale nie dało to efektu (albo zrobił to połowicznie - od strony TV). Dekoder jaki mam określę na bardzo niską półkę (nawet powiedziałbym że powinien leżeć na ziemi pod tą półką) i to za jego sprawką zmieniał mi się obraz.
czyli sugerujesz zmiane dekodera na nowszy
?
w menu wybiera sie przez jakie podłaczenie chce sie ogladac tv-hdmi,av1 itp
stubb napisał(a):
A jednak mój przypadek był odosobniony. Bo miałem taką sytuację jak Ty na moim dekoderku od MM i tam grzebałem w ustawieniach.
Zimny napisał(a):
Dobrze by było. Na pewno ta zmiana będzie na lepsze
kurczaki-dobre to forum NASZE na kazdej płaszczyźnie-od SONY ALFA pod SONY BRAVIA.
Zimny napisał(a):
Jeśli wysyłamy sygnał np. 4:3, telewizor chce go dopasować do swojego kształtu 16:9 - mogą być zniekształcenia - np. człowiek będzie grubszy niż w rzeczywistości.
Oki
Panowie -dekoder Inei wymieniony na HD i jest bajeczka,ale pytanie-
Przy właczeniu TV i dekodera pojawia mi sie komunikat
OCHRONA PRZED KOPIOWANIE
-koncowa czesc komunikatu jest dosc zastanawiajaca
ODŁACZ KABEL HDMI I POŁACZ DEKODER Z TELEWIZOREM ZA POMOCA KABLA YPbPR
wczesniej tylko pisze zebym Tv i dekod.wyłaczył na 10sek.ale komunikat nadal wyskakuje a mam podpiete tylko HDMI
Cos wiecie na ten temat,czy ktos to miał?
Panowie -dekoder Inei wymieniony na HD i jest bajeczka
no oki
zauwazyłem,ze nie ma to wpływu na tv ale wolałem spytac bo na Obu KDL i 720 i 500 to samo i przy tym samym dekoderze.
pozdrawiam