Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam pytanie . Od prawie 2 lat posiada tv bravia 32BX 300. Ostatnimi czasy tv zaczął się zawieszać. Po chwili bezruchu cały gaśnie i startuje od początku -towarzyszy temu specyficzny odgłos. Kiedyś zdarzało się to okazjonalnie przy czytaniu z USB np filmów. Zaznaczę też że od zakupu nie aktualizowałem oprogramowania w tv-może to ma znaczenie? Kończy mi się niebawem gwarancja nie wiem czy jest sens coś z tym działać. Czekam na wasze opinie
Zacząłbym na Twoim miejscu od przywrócenia ustawień fabrycznych w TV, a następnym krokiem jakim bym rozbił byłaby aktualizacja oprogramowania, które znajdziesz na stronie producenta.
Dopiero po tych zabiegach, gdyby objawy nie ustały, zgłosiłbym TV do serwisu Sony w celu znalezienia i naprawienia usterki.
Myślę jednak, że skoro zawiesza się TV to może wina być w firmware (oprogramowanie), stąd moja propozycja z przywróceniem ustawień fabr + aktualizacja softu.
Aktualizacja oprogramowania również i moim zdaniem będzie dobrym pomysłem. Mogę doradzić jeszcze, abyś sprawdził okablowanie, czy nic tam się nie dzieje/ nie ma żadnych zwarć
Zrobię tak jak proponujesz!!! Zobaczymy czy zmieni to coś. Gwarancja jest do maja więc można jeszcze pomyśleć o naprawie.