- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
TEST: Sony 35 mm f/1.4 G
Sony 35 mm f/1.4 G - TEST
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
marcin napisał(a):
Sony 35 mm f/1.4 G - TEST
Przyznam, że aż się zdziwiłem, że tak kiepsko to wyszło...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wszystko sprowadza się do tego, że trzeba znać zalety i wady obiektywu, aby poprawnie i z powodzeniem go wykorzystać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
marcin napisał(a):
Wszystko sprowadza się do tego, że trzeba znać zalety i wady obiektywu, aby poprawnie i z powodzeniem go wykorzystać.
Ano,
Wciąż twierdzę, że określony obiektyw jest wart tyle ile warte są zdjęcia, które nim potrafisz wykonać...
Sam w sobie, jako rzecz, nie wart jest praktycznie nic...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pyzik napisał(a):
Ano,
Wciąż twierdzę, że określony obiektyw jest wart tyle ile warte są zdjęcia, które nim potrafisz wykonać...![]()
Sam w sobie, jako rzecz, nie wart jest praktycznie nic...
E...tam... może na przykład służyć do poprawienia humoru w sensie zakup nowego obiektywu=zakup nowej torebki... I wtedy jego wartość jest już nie do oszacowania....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
bronek napisał(a):
E...tam... może na przykład służyć do poprawienia humoru w sensie zakup nowego obiektywu=zakup nowej torebki... I wtedy jego wartość jest już nie do oszacowania....
Z tym że jakiego trzeba mieć doła żeby tyle kasy na szkło wydać w celu poprawy humoru...
Za te pieniądze to myslę, że o wiele efektywniej humor sobie można poprawić w inny sposób.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pyzik napisał(a):
bronek napisał(a):
Z tym że jakiego trzeba mieć doła żeby tyle kasy na szkło wydać w celu poprawy humoru...![]()
Za te pieniądze to myslę, że o wiele efektywniej humor sobie można poprawić w inny sposób.![]()
No w tym konkretnym przypadku, to ma Kolega racje. Ja zamiast torebki kupiłem sobie 50-kę makro w ramach walki z chandrą. Pomogło i nawet zdjęcia da się nią robić, zresztą do innych celów ze względu na małą wagę kiepsko się nadaje
Ta 35ka mogła by powodować późniejsze frustracje, nie lubię jasnych pozornie obiektywów, które trzeba przymykać o kilka działek żeby zdjęcia robić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
bronek napisał(a):
Ta 35ka mogła by powodować późniejsze frustracje, nie lubię jasnych pozornie obiektywów, które trzeba przymykać o kilka działek żeby zdjęcia robić.
Bylem dziś w Arkadii w FotoJokerze. Jak zobaczyłem ILE ON KOSZTUJEEEE!!!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No cóż to jest nawet fajny obiektyw. Jak masz strzelić jakiś portret a doskonałość modelki pozostawia trochę do życzenia dajesz F1,4 jak masz bardziej wyrafinowaną modelkę dajesz F2,8-4,0 A i zaoszczędzisz roboczogodzin przy kompie na retuszu
Zeby tego ktoś nie brał na serio.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A ja zrobiłem nim kilka zdjęć w plenerku i zaczynam zbierać kasę , chociaż wiem ile kosztuje
no i nie mam doła
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »