- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Soundbar HT-XF9000
Witam. Trzy dni temu zakupiłem soundbar sony ht-xf9000 i już się zepsuł. Na listwie świecą się wszystkie diody nie ma żadnej reakcji na przyciski na pilocie jak i listwie. Próbowałem zresetować ale nic nie działa może miał ktoś taki przypadek ? Bo do sony nie da się nawet dodzwonić i już żałuję że to kupiłem 1600 zlotych za sprzęt który działa 3 dni 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety miałeś pecha, ciężko to inaczej wytłunaczyć. Musisz udać się do sklepu gdzie kupiłeś sprzęt, w zależności od sieci i ich polityki mogą od ręki wymienić soundbar na nową sztukę lub przekazać twój sprzęt na reklamację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
co chyba nie do końca im się udał ten soundbar. ja mam tak że jak podłącze go kablem HDMI ( dobry kabel jestem pewien) nie działa dźwięk. Na tv pojawia się info że "włączono system audio" i nie ma głosu. oczywiście wejście HDMI3 ARC w TV ( sony xf9005). działa tylko na bluetooth i to zrywa mi od czasu do czasu 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
@MarcinRaczek zgłosiłem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:
Jeżeli klient ma podłaczony prawidłowo zestaw pod wyjścia ARC w soundbarze i wybrane odpowiednie źródło w soundbarze TV. Problem może wynikać z błędu systemowego w TV. W tej kwestii klient musi się upewnić czy ma zainstalowaną najnowszą aktualizacje z naszej strony https://bit.ly/2Fpechh i także może przywrócić ustawienia systemowe telewizora https://bit.ly/36xbUsj.😕
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
a więc tak... aktualizacji TV poszła luks. po włączeniu Bravia Sync i podłączeniu kabla do soundbar pojawił się komunikat "aktywny system audio" i po sekundzie "z powodu błędu komunikacji z systemem audio działa głośnik tv" odłączyłem kabel HDMI włączyłem bluetooth sparowało mi w sekundę i soundbar chodzi. Zastanawia mnie dlaczego soundbar działa pod bluetooth a nie działa pod kablem HDMI. A może to wina gniazda w tv lub soundbar :???.:(((ehh i jeszcze jedna sprawa dlaczego nie mogę wejść w menu soundbar:/ naciskając przycisk home na pilocie soundbar nie działa menu ale np. mogę regulować głośność pilotem od sundbar. Co do kabli to chyba wątpliwości mieć nie powinniśmy https://hdtvpolska.com/magic-link-2-0-najlepszy-kabel-hdmi-na-rynku-test/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@djrychu Dziękuję za pomoc. Sprawa zgłoszona dalej. Doradca połączył się z TV sprawdziliśmy wszystko jeszcze raz ( odłączając odpowiednio i dekoder tv i sony PS4, hard reset i miękki reset tv oraz soundbar nie pomógł). Ma pojawić się sprecjalista z serwisu może on coś pomoże dam znać jak sprawa się rozegra;)