- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Brak dźwięku 5.1 z Netflixa z bluray Sony bdp-s6700
Witam. Jak w tytule. Dodam tylko że po restarcie bluraya (wyciągnięcie i ponowne włożenie wtyczki zasilania) dźwięk 5.1 się pojawia ale po wyłączeniu i ponownym załączeniu pilotem znów jest tylko dźwięk 2.0 (i znów pomaga tylko restart. Amplituner Pioneer vsx933, połączenie kablem HDMI.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć!
Zgłosiłem Twój problem do Supportu Sony.
Oto odpowiedź w Twojej sprawie:
Problem z pewnością jest natury softwarowej, ponieważ reset pomaga (chwilowo). Zalecam weryfikację, czy na urządzeniu zainstalowane jest najnowsze oprogramowanie:
Następnie, jeśli problem nie ustąpi to proszę wykonać ustawienia fabryczne odtwarzacza. Ostatnim krokiem, który mogę zalecić jest weryfikacja serwisowa:
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm
Mam nadzieję, że nie bedzie konieczna wizyta w serwisie. Będę wdzięczny jeśli podzielisz się z nami jak potoczyła się sprawa.
Pozdrowienia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Oprogramowanie jest aktualne a do ustawień fabrycznych na razie nie chcę przywracać bo być może jest to kwestia przestawienia ustawień odtwarzacza (choć próbowałem już różnych kombinacji).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
czy problem zażegnany? Napisz co było ewentualnym powodem, bo ja podobne problemy przerabiam z różnych źródeł dźwięku na kinie domowym.
Ryszard Ka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Richiger-66. napisał(a):Witam,
czy problem zażegnany? Napisz co było ewentualnym powodem, bo ja podobne problemy przerabiam z różnych źródeł dźwięku na kinie domowym.
W przypadku bluraya nic nie wykombinowałem. Wkurzyłem się i kupiłem Xbox One S. Przynajmniej mam teraz dźwięk Dolby Atmos