anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

mama kuby - Basia

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

mama kuby - Basia

Witam i proszę o opinie znawców i sympatyków fotografii. To jedna z pierwszych moich serii. Cały czas czytam, podpatruję, przeglądam, jednym słowem - uczę się.
Pozdrawiam

1 004 ODPOW. 1 004
oldguest
Początkujący

np. tak:

mamakuby
Poszukiwacz

Rozumiem wskazówkę. Popróbuję na większym rozmiarze. Dziękuję za sugestie. Dzięki Waszym uwagom zaczynam ostrzegać co mi w zdjęciu nie pasowało, a czego sama nie umiałam sprecyzować. Wiedziałam, że coś z tymi ostatnimi jest nie tak... Niby mi się podobaly, ale tak nie do końca...

mamakuby
Poszukiwacz
Methos-----
Początkujący

Cześć
45 - bardzo miłe dla oka - nastrojowe - :thumbsup:
Możesz mi napisać jakiego szkła używasz?

mamakuby
Poszukiwacz

Wszystkie robione Sony 50/ f1,8

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

do niczego nie przyczepie sie :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

... i wszystkie na f=1,8 znaczy z pełnym światłem ;)
46. Cóż wg mnie lepsze byłoby właśnie z bardziej ciut choć przymkniętą przysłoną. Z niewielkiej odległości robione zdjęcie będzie wymydlone z przodu i w tle przecież. Dałbym pionowy kadr. Dokładniej chodzi mi o to aby pokazać po co sięga Kuba i oczywiście aby ta właśnie ręka była ostra gdyż ona pełni ważną rolę w kadrze. 50-tka ma dalmierz wyskalowany również w jednostkach SI i możesz określić sama wstępnie w jakim zakresie kadr będzie ostry. :c18
To, że krzywy ;) nie wygląda źle - po prostu kwiecista łąka na wzgórzu. :smileythumbsup:
edit: Przyjrzałem się obiektywowi na zdjęciu i poprawiam się: ten nie posiada tak ładnie (znaczy się normalnie) wyskalowanego korpusu jak 1,4. Szkoda,bo to pomaga wstępnie określić głębię "na oko". Niemniej podgląd głębi masz chyba w body.

mamakuby
Poszukiwacz

Tomek69N napisał(a):

... i wszystkie na f=1,8 znaczy z pełnym światłem ;)

Oj teraz będziesz się Tomku 1,8 czepiał :c20
Fakt - mogłam przymknąć, ale wciąż jestem na etapie trudności ze spamiętaniem wzięcia pod uwagę wszystkich ustawień. Większość fot robię w domu, więc potrzebuję dużej dziury, no i jak wychodzę w plener, nie pamiętam o zmianie ustawień. Równie często zapominam, że zostawiłam ISO 800 z poprzedniego wieczoru....
A dalmierz to dla mnie nadal czarna magia (niby umysł ścisły - a optyka średnio do mnie przemawia)
dziękuję jednak za kolejne konstruktywne uwagi.

Methos-----
Początkujący

Dziękuję za odp - widzę, że świetnie się sprawuje - gratuluję.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Tomek69N napisał(a):

Niemniej podgląd głębi masz chyba w body.

W A300 nie ma tej opcji. :|