- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
RX10M4
Jak to odczytać w instrukcji aparatu Sony RX10M4 ?
Przewodnik w apar.
Funkcja (Przewodnik w apar.) wyświetla opisy pozycji MENU, opcji Fn (Funkcja) i ustawień.
Przypisz wcześniej funkcję (Przewodnik w apar.) do odpowiedniego przycisku poleceniem [Prz.Własne(Nagr.].
1. MENU - (Ustawienie fotograf 2 [- [Prz.Własne(Nagr] - odpowiedni przycisk, po czym przypisz funkcję [Przewodnik w apar.] do tego przycisku. Funkcje [Przewodnik w apar.] nie można przypisać do niektórych przycisków.
2. Wybierz opcję MENU lub Fn, do której opis chcesz obejrzeć, po czym naciśnij przycisk, do którego przypisano funkcję [Przewodnik w apar.]
Zostaną wyświetlone opisy danej opcji.
Jestem przekonany, że takim zapisem instrukcji może pochwalić się firma SONY: "masło maślane, do tego jeszcze margaryna i kefir" i jak tu korzystać z zakupionego, drogiego aparatu RX10M4 ????????
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj, zanim zgłosi się z odpowiedzią ktoś z forumowiczów, podaję namiary na Sony Support, gdzie można zasięgnąć porady w kwestiach technicznych:
tel. +48 223060694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
albo formularz online:
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact?cat=cameras-camcorders
Pozdrawiam, Agnieszka_J
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Rozmawiałem przez 7 min, ale informacja na moje pytanie nie dotyczyła problemu, tylko wypełnienia ankiety jak to firma Sony dba o swoich klientów - wypełniłem.
Prawdopodobnie konsultanci nie bardzo wiedzą, jak uzupełnić wiedzę w przekazanej instrukcji.
W zasadzie zakup dokonany, a co dalej - niech kupujący dowiaduje się, szuka itd. a jak nie znajdzie to nie będzie mógł użytkować tych przycisków, podanych w instrukcji - właściwie po co to komu potrzebne ???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Otrzymałem informację eksperta firmy Sony i podany link - dot. instrukcji, z której już korzystam z chwilą zakupu aparatu w czerwcu 2022. I tak dalej, i tak dalej, i tak dalej. No cóż, nie ma co pisać i pytać, najlepiej pozostać z tym problem i żyć bezstresowo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam, nie do końca rozumiem Twój problem, instrukcja jest wg. mnie bardzo sensownie napisana, fragment który przytoczyłeś dotyczy możliwości przypisania funkcji "przewodnik w aparacie" pod jeden z konfigurowalnych przycisków, który później można wykorzystać w trakcie przeglądania menu (gdzie część nazw jest mocno skrócona ze względu na brak miejsca na ekranie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Konsultant p. Marian Gwóźdź odpowiedział dzisiaj: " nie ma możliwości by w aparacie była nawet skrócona instrukcja, W dalszym ciągu nie wiem po co ten zapis "Przewodnik w apar.", jeżeli nie ma takiej opcji. Dalej nie wiem jaki przycisk kliknąć, przesunąć itp., wg mnie jest zapis pewnie do innego modelu Sony. Dam sobie spokój z tym problemem, będę korzystał z PDF w laptopie.
Pozdrawiam. Włodzimierz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ehh spr w a6300 jest i działa zadaj sobie trochę trudu i w menu wyszukaj pozycje przyciski własne w niej wybierz pozycje własny przycisk 1 (na obudowie będzie oznaczony c1) z listy do wyboru wybierz przewodnik w aparacie. Jak już to zrobisz wyjdz do głównych pozycji z menu ustaw się na jakiejś i wciśnij c1 powinna pojawić się informacja do czego służy ta opcja. Jeżeli dalej nie dasz rady tego ustawić to ja już nie mam pomysłu jak napisać to prościej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Zastosowałem podpowiedź eksperta i teraz wiem już na czym to polega, musiałem trochę poszukać. Mam "Przewodnik w aparacie" pod przyciskiem c1, myślę że w przyszłości nie będę korzystał na bieżąco z tej opcji, ale w tej chwili jeszcze się trochę przyda.
Dziękuję za profesjonalną informację.
Pozdrawiam. Włodzimierz.