- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
A200 czy A350 dla początkującego fotografa?
Witam serdecznie. Zastanawiam się nad zakupem alfy. Mój problem polega na tym, iż nie mogę się zdecydować, który model będzie dla mnie lepszy. W grę wchodzi 200 i 350. Ogólnie jestem amatorem jeżeli chodzi o fotografię. To będzie moja pierwsza lustrzanka. Jutro wybieram się do centrum sony. Oczywiście bardzo szybko się uczę. W przeszłości korzystałem jedynie ze zwykłych kompaktów. Pomóżcie bardzo proszę!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dokładnie za około 1300 zł. taki sam zestaw mam zamiar kupic...
wczoraj do pozna siedziałam i szukałam ciekawych ofert i znalazłam taki oto wyzej wymieniony zestawik...
Moja nadgorliwosc była smieszna od kiedy "jajko jest madrzejsze od kury" po przespaniu sie z metlikiem w głowie, doszłam do wniosku ze nie ma co na poczatek kupowac drogiego sprzetu a reszte pieniedzy ktore Mi zostana napewno inaczej wydam ,a roznica nie jest mała.
Dzieki za dosyc spory wywod i wytłumaczenie dosyc dosadne totalnie nieznajacej sie kolezance.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
wiec i ja doloze swoje 2 grosze , dla zainteresowanych wczoraj widzialem w jednym z hipermarketow w Krakowie body A100 za jedyne 999 zl , a reszte kasiorki mozna na jakies konkretne szkielko przeznaczyc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No szkiełko też swoje kosztuje Jak ktoś nie chce wydawać dużo pieniędzy, to kit wystarczy
.
A jak chociażby dla mnie, a dam głowę uciąć, że takich jak ja jest wielu, to jakość, którą wyciąga się z kita jest bardzo zadowalająca, a lepsze szkło to ewentualnie "dla szpanu" .
No chyba, że kiedyś kiedyś.
Wracając: Udanych zakupów i miłego pstrykania życzę . A po torbę wybierz się najlepiej d mediamarktu jak masz blisko
.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
krzyho4 napisał(a):
wiec i ja doloze swoje 2 grosze , dla zainteresowanych wczoraj widzialem w jednym z hipermarketow w Krakowie body A100 za jedyne 999 zl , a reszte kasiorki mozna na jakies konkretne szkielko przeznaczyc
imho nieopłacalne.....
patrząc na to za ile ja kupiłem a200 i jakie plusy ma ten korpus nad a100 :smileyrolleyes:
wiem,że a100 ma swoje zalety w stosunku do a200....ale jako użytkowniku obu stwierdzam, że jak nie jestem zmuszony to wolę korzystać z a200
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dxo właśnie dorobiło brakujące testy:
http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/306%7C0/(appareil2)/307%7C0/(appareil3)/217%7C0/(onglet)/0/(brand)/Sony/(brand2)/Sony/(brand3)/Sony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
pewnie jesteś zadowolony http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hihi.gif
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
w sumie wychodzi, że na jedno wychodzi. rzeczywiście - przepłacać, czy kupować 14M dla kita (z całym szacuneczkiem http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hi.gif dla kiciaka) nie warto. Grunt, że szumy wyszły takie same (a nie 40% większe)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
http://www.dxomark.com/index.php/eng/Im ... (appareil1" target="_blank" target="_blank)/307|0/(appareil2)/296|0/(appareil3)/265|0/(onglet)/0/(brand)/Sony/(brand2)/Nikon/(brand3)/Sony
o co chodi z tą ostatnią wartoscią. d700 i a900 maja bardzo podobna cene, ale ten cholerny nikon rulz na kazdej zakładce
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
wratislavian napisał(a):
o co chodi z tą ostatnią wartoscią. d700 i a900 maja bardzo podobna cene, ale ten cholerny nikon rulz na kazdej zakładce
tylko ten "rulez" ma trochę łatwiej, bo nieszczęsnych pixeli ma mniej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Prawdopodobnie jutro jadę po alphę 200, myślałem również nad A300 (LV by się przydał), czy w alfie 200 jest ten sam AF co w alfie 300? Różnica między tymi lustrzankami to tylko LV?