anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony BDP-S360

erte-----
Początkujący

Sony BDP-S360

Witam!
Kiedy i w jakiej cenie w Polsce?
BDP-S360

Pozdrawiam

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

przecież to lekko stuningowana 350 tka !

endrii
Początkujący

Lekko tuningowana czyli? Lepsza jest od 350tki? Pożyczyłem od znajomego 350, jeszcze jej nie kupiłem, może warto poczekać?

erte-----
Początkujący

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

mobor napisał(a):

przecież to lekko stuningowana 350 tka !

Z tego co widać po tym opisie, to nieźle stuningowana :D . W końcu są dekodery DTS-HD co różni od poprzednika. Wcześniej dopiero model wyżej miał tą opcje. Jakaś technologia skalowania DVD do 1080p "Sony Precision Cinema HD Upscale". Trzeba poczekać na testy, na stronie wygląda to bardzo fajnie, lepiej niż poprzednik. Ale jak będzie działało? I kiedy będzie? Szkoda, ze nie ma zamontowanej pamięci wewn, albo slotu na karty miniSD... Jest jak w poprzedniku USB...

J

endrii napisał(a):

Pożyczyłem od znajomego 350, jeszcze jej nie kupiłem, może warto poczekać?

Jak Ci się nie spieszy, to poczekaj... Tylko nie wiadomo kiedy wyjdzie, jaka będzie cena....

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

350 MA pełne wsparcie dla DD TruHD
A co do DTS HD MA to dekodowanie tyczy sie TYLKO mozliwosci wypuszczenia sygnału jako PCM
W praktyce- dla kogos kto ma rozsądny amplituner- dekoder HD MA na pokladzie odtwarzacza jest ZBEDNY

W kwestii skalera.... ciekawa historia- szczegolnie ze oba odtwarzacze maja dokaldnie ten sam chipset firmy NEC ...
Po prostu- funkcja skalowania w cudowny sposob otrzymuje nazwę własną od firmy SONY...i tyle różnic

W praktyce - wszystkie udogodnienia czy tez nowosci- moznabylo spokojnie rozwiazac w postaci aktualziacji oprogramowania wewnetrznego 350 jako FW update

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

mobor napisał(a):

350 MA pełne wsparcie dla DD TruHD
A co do DTS HD MA to dekodowanie tyczy sie TYLKO mozliwosci wypuszczenia sygnału jako PCM

Mój błąd, coś innego miałem na myśli. Jeśli chodzi o 350tke, to nie ma dekodera DTS HD, konwertuje go nie do PCM tylko do LPCM (i tak w praktyce dużej różnicy nie ma) i wysyła tylko przez HDMI.

mobor napisał(a):

W praktyce- dla kogos kto ma rozsądny amplituner- dekoder HD MA na pokladzie odtwarzacza jest ZBEDNY

Dokładnie tak.

mobor napisał(a):

W kwestii skalera.... ciekawa historia- szczegolnie ze oba odtwarzacze maja dokaldnie ten sam chipset firmy NEC ...
Po prostu- funkcja skalowania w cudowny sposob otrzymuje nazwę własną od firmy SONY...i tyle różnic

Faktycznie ciekawe info. Przyznam, że pierwsze słyszę o tym. Masz jakiś link ze szczegółami?

mobor napisał(a):

W praktyce - wszystkie udogodnienia czy tez nowosci- moznabylo spokojnie rozwiazac w postaci aktualziacji oprogramowania wewnetrznego 350 jako FW update

Tak głębiej się przyjrzeć, to chyba masz racje, chociaż poczekał bym na bardziej szczegółowe informacje...