Podziel się wrażeniami!
Witam jako że posiadam rekorder Sony RDR-AT 200 i jestem użytkownikiem telewizji n chciałbym się dowiedzieć :
- czy można za pomocą nagrywarki nagrywać programy oglądane w danej chwili na tv
- czy można programować nagrywanie dowolnego programu z telewizji n
-czy można i jak ewentualnie podłączyć do n recordera nagrywarkę AT200 aby zgrać wcześniej nagrane programy i filmy na dysk nagrywarki ?
Pozdrawiam i zgóry dziękuję za podowiedź.
Tuner n podłączasz SCART (EURO) do Recordera (nagrywarki) i nagrywasz oglądane kanały ,swatek napisał(a):
Witam jako że posiadam rekorder Sony RDR-AT 200 i jestem użytkownikiem telewizji n chciałbym się dowiedzieć :
- czy można za pomocą nagrywarki nagrywać programy oglądane w danej chwili na tv
- czy można programować nagrywanie dowolnego programu z telewizji n
-czy można i jak ewentualnie podłączyć do n recordera nagrywarkę AT200 aby zgrać wcześniej nagrane programy i filmy na dysk nagrywarki ?
Dzięki za odpowiedź.
Faktycznie działa takie nagrywanie ale to jest lipa bo jak zmieniłem oglądany program w tv N na inny to w nagraniu na dysku nagrywarki mam 2 różne programy czy faktycznie nie ma żadnego sposobu aby nagrywarka Sony pobrała kanały z TV lub dekodera tv N i można było programować normalne nagrywanie dowolnego programu albo chociaż można było oglądać 1 dowolny kanał a nagrywać inny (może jakiś 1 wcześniej wybrany) ? Jeśli jest to niemożliwe to czy jakaś inna nagrywarka umożliwia bezproblemowe ustawianie wybranych kanałów do nagrania z płatnej tv cyfrowej?
Jedynie tuner umożliwia dostęp do wszystkich kanałów i wtedy można programować nagrywanie wybranych kanałów na HDD > jeśli takowy jest w tunerze,
nagrywarka nagra tylko ten kanał który tuner dekoduje .