anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BD-Live

profile.country.GB.title
Radeon255
Nowicjusz

BD-Live

Na czym polaga ta usluga i w jaki sposob dostac sie do tych zwiastunow. Zestawilem polaczenie sieciowe dla tego odtwarzacza poprawnie co potwierdzila diagnostyka ale nie widze niczego w menu z tym zwizanego. Moze mnie ktos oswiecic? Cos czuje ze to pewnie znowu male naciagniecie ze strony Sony typu bedziesz mial ale kup... hehe Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki w tym temacie. Moj model to BDP-S350 z najnowszym softem ktory wrzucilem przed chwila.

8 ODPOW. 8
profile.country.GB.title
Radeon255
Nowicjusz

Hmm nie wiem czy dobrze rozumiem informacje ktore znalazlem na ten temat. Zrozumialem to tak ze trzeba miec plytke z linkiem do jakiegos zwiastunu. Musi byc jednoczesnie wpieta z tylu pamiec usb zeby bylo na co zgrac i dopiero wtedy mozna cieszyc sie ta funkcja tak?
Czy jest jakis sposob zeby i bez plytki do zwiastunow sie dostac?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Do BD Live w S350 musisz mieć jakiegoś Pen Drive i jak w każdym odtwarzaczu połączenie z internetem. BD Live pozwala na ściąganie/oglądanie materiałów, zapowiedzi, trailerów, gier on-line, napisów, quizów, komentarzy do filmów, wywiadami i inne rzeczy, które są udostępniane na płytach BR z filmami. Na pewno zawierają jakieś linki z materiałami, pewnie też jakieś dane o płycie z jakiej próbujesz wejść do danych witryn, które automatycznie logują Cię tam gdzie chcesz...
Bez płytki nie można skorzystać z BD live, bo dzięki płycie loguje Cie w danych miejscach. Taki bilecik wstępu....

profile.country.GB.title
Radeon255
Nowicjusz

Jest jakis spis plyt z ta aplikacja dostepny. Najlpiej to by bylo dostac taki spis z plytami koncertowymi. Moze orientujesz sie w tym temacie takze?

Zimny_
Użytkownik

Wiesz co, takiego spisu nie mam. Mam coś takiego, ale nie wiem na ile jest to aktualne:

http://www.blu-ray.poral.net/filmy_z_bd_live.php

Najlepiej napisać emaila do jakiegoś sklepu, oni na pewno mają większą wiedzę. Ja oglądałem Transformersów z BD-Live. Były tam jakieś zapowiedzi itd, ale specjalnie nie zwróciłem na to uwagi. Wg. mnie ta technologia dopiero raczkuje, rozwija się. Niedługo pewnie będzie więcej takich materiałów i możliwości. Teraz dla mnie ciekawą opcją na Blu ray są komentarze, różne wersje filmów, gdzie aktorzy opowiadają itd... Podobnie fajnie to wygląda na Krucjacie Bourna, ale sam jeszcze nie oglądałem.

Tu masz spis wszystkich filmów (chyba aktualne):

http://www.blu-ray.poral.net/filmy_data.php

A tu jeden z większych sklepów z płytami BR (czasami są ciekawe promocje, ale warto zajrzeć na allegro, do innych sklepów internetowych i w standardowych sklepach- też są ciekawe promocje):

http://www.bluedvd.pl/

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

dla kogos kto ma komputer w domu- BD LIVE nie jest wg mnie wart funta kłąków
Równie dobrze mozna wejsc na stronę www danego filmu i miec dokladnie to samo
Z tego co zauwazylem plyta BD zawiera tylko link do odpowiedniego adresu a BD Player wyswietla w zasadzie normalną stronę WWW - a dalej skacze się po zakładkach...

Jak kogoś to bawi...to czemu nie
Ja osobiscie wolę by ten cąły content znajdował się w słusznej rozdzielczosci na płycie BluRay

profile.country.GB.title
Radeon255
Nowicjusz

Czyli tak jak podejrzewalem fajny pomysl, cienka realizacja. To powinien byc powazny serwis Sony z dostepem bezplatnym dla kazdego klienta gdzie przegldasz wszsytkie materialy a nie tylko te dotyczace jednej pozycji. Chyba pomysl powstal po to zeby wiecej bylo napisane w mozliwosciach sprzetu i nic poza tym.

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

kupiłem firm Mumia3 wlasciwie tylko po to by poznac potencjał BD
Ten film ma wszystkie mozliwe dodatki... BD LIve jest najsłabsyzm i najmniej interesującym z nich
Po seansie w HD - za chiny nie chce sie sciagać kiepskich jakosciowo trailerków w dziadowskiej rozdzielczosci...Przynajmniej mnie to wogole nie bawi

Zimny_
Użytkownik

Radeon255 napisał(a):

Czyli tak jak podejrzewalem fajny pomysl, cienka realizacja. To powinien byc powazny serwis Sony z dostepem bezplatnym dla kazdego klienta gdzie przegldasz wszsytkie materialy a nie tylko te dotyczace jednej pozycji. Chyba pomysl powstal po to zeby wiecej bylo napisane w mozliwosciach sprzetu i nic poza tym.

Doskonały pomysł. Nawet nie przez BD-live, ale przez DLNA. Sony przecież ma swoje wytwórnie filmowe, więc taki mały serwer z newsami itd. byłby świetny i nie kosztował by dużo (odchodzą prawa autorskie....), a nawet zysk z reklam.

mobor napisał(a):

Po seansie w HD - za chiny nie chce sie sciagać kiepskich jakosciowo trailerków w dziadowskiej rozdzielczosci...

Polecam Szklaną Pułapkę 4. Film typowo amerykański, może nie jest super ciekawy, ale jakość HD powala. Jak narazie najlepsza jaką widziałem.