anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

WIFI Direct

Motilek
Początkujący

WIFI Direct

Cześć :)
Jestem szczęśliwym użytkownikiem tv sonego KDL40NX720, niestety mam problem z komunikacją przez DLNA, prawdopodobnie przez mój router. Zauważyłem, że w menu telewizora jest też opcja, że można wysyłać multimedia bezpośrednio przy użyciu trybu WIFI Direkt, próbował ktoś z was może tej metody? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć żadnej instrukcji objaśniającej jak połączyć lapka z telewizorem.
Liczę na pomoc.
Pozdrawiam, Motilek.

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
gggrzybowscy
Użytkownik

Motilek napisał(a):

Jestem szczęśliwym użytkownikiem tv sonego KDL40NX720, niestety mam problem z komunikacją przez DLNA, prawdopodobnie przez mój router. Zauważyłem, że w menu telewizora jest też opcja, że można wysyłać multimedia bezpośrednio przy użyciu trybu WIFI Direkt, próbował ktoś z was może tej metody? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć żadnej instrukcji objaśniającej jak połączyć lapka z telewizorem.
Liczę na pomoc.
Pozdrawiam, Motilek.

Czy masz w laptopie zainstalowany PS3 Media Server 1.50.0 Jeżeli nie to go zainstaluj.Poczytaj wskazówki Zimnego-DLNA/Internet.

Motilek
Początkujący

Tak, mam właśnie zainstalowany ten program ale niestety ani telewizor nie widzi laptopa ani laptop telewizora. Przed rozpoczęciem tego wątku czytałem ten Zimnego o DLNA ale niestety po zastosowaniu się do większości podpowiedzi nie ma żadnego efektu :(
Liczyłem, że może ktoś wie jak jest z tym trybem WIFI DIRECT bo nigdzie niema o nim żadnych informacji ... Ale tutaj na forum chyba też nikt nigdy z tego nie korzystał.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
w jaki sposób skonfigurowaną sieć? Czy próbowałeś spróbować połączenie na wyłączonym programie Firewall w komputerze?
WiFi Direct jest to standard, który dopiero zyskuje na popularności. Urządzenie z funkcją WiFi Direct pracuje w trybie "routera". Umożliwia bezpośrednie połączenie dwóch urządzeń, bez posiadania dodatkowych urządzeń.