Podziel się wrażeniami!
Witam!
Mam strasznie błachy problem - ale pomimo przestudiowania instrukcji nie potrafię ustawić-przestawić zegara na wyświetlaczu. Wiem jak ustawić włączenie czy wyłączenia odbiornik ale jak ustawić czas??? Może ktoś jest w stanie mi pomóc???
z tego co wiem to trzeba wejść do menu i tam do kategorii funkcję i tam opcja ustawienia timera i w niej ustawienia zegara choć jak się nie mylę jeśli TV ma możliwość odbierania sygnałó cyfrowych to nie da się ustawić zegara ręcznie. Wtedy zegar automatycznie dostosowuje się do czasu nadawanego sygnału. Chyba, że coś pomyliłem
simek75 napisał(a):
Witam!
Mam strasznie błachy problem - ale pomimo przestudiowania instrukcji nie potrafię ustawić-przestawić zegara na wyświetlaczu. Wiem jak ustawić włączenie czy wyłączenia odbiornik ale jak ustawić czas??? Może ktoś jest w stanie mi pomóc???
Ja mam ten sam problem z ustawieniem zegara i daty. Dlaczego wyswietla mi inna date jak ustawiam oczywiscie na analogowym.Mam podlaczony tuner Golden Interstar 870 dlaczego nie pokazuje mi poprawnej godziny jak to ustawic aby dzialalo poprawnie
LCD pokazuje czas, jaki jest zapisany w ściąganym sygnale telewizyjnym. Jeśli masz na analogu, możesz go ustawić ręcznie w MENU->FUNKCJE->USTAWIENIA TIMERA. Jeśli masz cyfrowo, to masz taką godzinę, jaką ma sygnał odbierany.
Jeszcze raz do sprawy ustawienia zegara w sony kdl26-v4500 Ustawiam czas i date na anologowym po przelaczeniu na cyfrowy i spowrotem na anal.czas zmienia sie na taki jak jest na cyfrowym,rowniez zmienia sie i data.Na cyfrowym mam ust.Strefa GT+1,czas letni na AU.i tu mi zle wyswietla i czas i date ,w tej chwili jest godz. 9, a u mnie wyswietla 2, 30 a dzien 6 sierpnia.Jesli przestawie strefe na GT+7,30 to wtedy czas jest dobry ale data pozostaje dalej 6 sierpien.Co robie zle w ustawieniach jak to zmienic najbardziej chodzi mi o wyswietlanie daty.Juz go i resetowalem i dalej wychodzi to samo.Prosze pomozcie.
Widać multiplex z którego odbierasz sygnał cyfrowy ma źle ustawiony czas. Nie ma rozwiązania chyba żeby pomyśleć o telefonie do kogoś odpowiedzialnego ze ten multiplex. Skrzyczne ma taki sam problem tyle że różnica jest tylko w godzinie. Możliwe że już poprawili ponieważ dawno nikt nie wspomniał/dzwonił z tym problemem.
Zgadzam się z CS Bielsko. Jest jeszcze jedna opcja. Napisałeś, że masz tuner podłączony pod LCD. Zmieniałeś w nim ustawienia strefy, czas jest wyświetlany poprawnie?
Tak w tunerze mam ustawione dobrze .Ale nawet gdy ustawie na anologu date i godzine a mam wylaczony tuner(bo i tak robilem)dalej mi sie zmienia i data i godzina,resetowalem wszystko i dalej robi sie tak samo.Byc moze ze jest tak jak piszecie oni maja zle ustawione.Ja odbieram z Krosna bo mieszkam w Rzeszowie.Dzieki za pomoc bede szukal jeszcze dalej.Pozdrawiam..