anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sterowanie przez HDMI

profile.country.pl_PL.title
kozak-----
Początkujący

Sterowanie przez HDMI

Witam

Chciałem skorzystać z funkcji "sterowanie przez HDMI", mam TV NX710 do tego tuner Cyfrowego Polsatu HD5000, oczywiście połączone kablem HDMI.
W menu TV -> ustawieniach zewnętrznych -> ustawieniach HDMI -> wszystkie opcje mam ustawione na WŁ
W Liście urządzeń HDMI telewizor widzi "Tuner 1 - HDMI 1", daję Uaktywnij, pokazuje się informację:
"TV wysłał komendą "Uaktywnij" do urządzeń podłączonych po HDMI.
Urządzenia umożliwiające sterowanie zostaną wyszczególnione na liście."

I w tym momencie nic się nie zmienia, tak ma być czy jest coś nie teges ??

Kiedy podczas normalnego oglądania TV, nacisnę na pilocie SYNC MENU pojawia mi się - "Wybór urządzeń HDMI", następnie pojawia się info - "Tuner 1 oraz ikona urządzenia", kiedy zatwierdzę pojawia się "URUCHAMIANIE, Proszę czekać..." po kilku sekundach pojawia się komunikat - "KOMUNIKACJA nie powiodła się, sprawdź kabel lub połączenie"

W czym problem, gdzie mam szukać rozwiązania.
Jeżeli ktoś z Was zna rozwiązanie to proszę o podpowiedz.

6 ODPOW. 6
stubbs.
Użytkownik

A sprawdzałeś kabel HDMI czy wszystko z nim wporządku?
Choć bardziej stawiam na ustawienia, skoro TV widzi tuner przez ten kabel.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Pozostaje też pytanie czy ów tuner jest kompatybilny z BRAVIA Sync...

kozak-----
Początkujący

Co do kabla, to sprawdzałem na innym kablu i sytuacja jest taka sama.

Co do kompatybilności to nie mam pojęcia, TV widzi tuner i go rozpoznaje pokazując jakąś tam ikonę tunera

stubbs.
Użytkownik

Może przywrócenie ustawień fabrycznych w TV pomoże (choć wątpię aby miało to związek).

Pozdrawiam Stubb
oldguest
Początkujący

Witaj.Miałem taki sam przypadek na moim EX500.Po podłączeniu dekodera CP HD5000,był on widoczny w menu BRAVIA SYNC ale sterować nim z punktu telewizora nie można było.Po prostu ten dekoder to badziewie, który wprowadza jakiś błąd do telewizora.Dlatego wymieniłem go na SAGEMCOM ESI88 i problem znikł.Po prostu nie jest on widoczny w menu BRAVIA SYNC.

stubbs.
Użytkownik

lebioda123 po prostu nie każdy sprzęt jest kompatybilny z każdym TV, ot taki fakt znany od lat :).

Pozdrawiam Stubb