anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony ex720 i połączenie z UWA BR-100

profile.country.PL.title
sylver33
Poszukiwacz

Sony ex720 i połączenie z UWA BR-100

Witam :c37 .Jestem w posiadaniu tv z rodzinki Sony.Ostatnio skorzystałem z promocji i dostałem adapter UWA BR-100 do połączenia neta po tv :c44 .Tu cały problem. :c31 Postępując zdgodnie ze wskazówkami :c25 (instrukcji obsługi tv i adaptera) :c25 nadal nie mogę się połączyć :c18 .W domu mam internet poprzez modem wi-fi HUAWEI E5832-355 :c34 .Tv wykrywa mi urządzenie i jest ok :thumbsup: ,natomiast połączenie z siecią mówi że niepowodzenie :c69 >>???Czemu.

6 ODPOW. 6
profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

Witam.

Mogę doradzić, abyś spróbował posprawdzać konfiguracje Twojego modemu. Sprawdź czy nie blokuje połączenia.

profile.country.PL.title
sylver33
Poszukiwacz

pomieszałem w wi fi i juz chodzi.

grudazone
Nowicjusz

Witam.
Właśnie próbuję połączyć się poprzez UWA BR-100 i mam ten sam problem. Możesz podać co pozmieniałeś w WIfi? Mam liveboksa TP produkcji Sagema.

spolDon1fhkbr
Początkujący

W tym Liveboxie trzeba wcisnąć przyciski z dołu routera podczas podłączania i wpisać WEP ze spodu routera.

Mylagos
Użytkownik

Don napisał(a):

W tym Liveboxie trzeba wcisnąć przyciski z dołu routera podczas podłączania i wpisać WEP ze spodu routera.

Bądź w panelu konfiguracyjnym routera zmienić tryb zabezpieczeń na WPA ( co zapewni większe bezpieczeństwo) i ustalić własne hasło.

grudazone
Nowicjusz

Udało się! O tym przycisku wiedziałem i naciskałem go zawsze przy kojarzeniu urządzeń wifi. Nie wiem dlaczego ale za którymś razem się udało :c4