Podziel się wrażeniami!
Nie moge rejestrowac vod divx w telewizorze sony bravia .Prosze o pomoc wskazówke jak wy to zajerestrowaliscie?
Rejestracja kodu VOD Divix wygląda tak.
W pierwszej kolejności ze strony vod.divx.com ściągamy na kompa program divx pod windows lub linuks.
Następnie instalujemy go. Po instalacji uruchamiamy Divx Player i wchodzimy u góry do zakładki VOD i tam "Register a Divx Certyfied Device". Program każe nam się zalogować na nasze konto Divx. Jeżeli takiego nie posiadamy to musimy założyć. Na samym dole jest "Creation coś tam, już nie pamiętam". Po założeniu konta wyświetli się okno, w którym trzeba wpisać nasz kod VOD i w ramce niżej wpisujemy nazwę tego sprzętu , z którego mamy kod np. Telewizor lub DVD itp.
Następnie program zapyta o katalog, w którym może utworzyć potrzebny mam plik z rozszerzeniem .dixv. Ustawiamy według uznania i dalej. Wyskoczy okno, w którym pokażą się nasze zarejestrowane urządzenia. W tym samym oknie z prawej strony ustawiamy nośnik, na którym program utworzy nasz plik rejestracji np: DVD lub USB. Nagrywamy ten plik na jednym z nośników i biegniemy do urządzenia. Ja uruchamiałem w telewizorze w taki sposób jak film z USB. Powodzenia.