anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jasna poświata w naroznikach KDL-40EX725 czemu?

profile.country.pl_PL.title
Lolo320-pl
Początkujący

Jasna poświata w naroznikach KDL-40EX725 czemu?

:c18 Witam serdecznie.Mam pytanie co do modelu telewizora SONY KDL-40EX725 mianowicie oglądając wieczorem w scenach z ciemnym tłem pojawiają się takie jasne plamy w narożnikach telewizora.Czy to normalne?Telewizorek zakupiłem dosłownie parę dni temu.W serwisie Sony gość udał że w ogóle nie rozumie o co chodzi, żeby sprawdzić ustawienia a jak nie zawieźć telewizor to serwisu.Z serwisem wolę zaczekać a nie od razu zawozić telewizor.Czy miał ktoś podobny problem?

3 ODPOW. 3
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
jest to w miarę normalne zjawisko, ale w zależności od natężenia tego świecenia. Jeśli jest znaczenie widoczne, zgłoś na serwis. Spróbuj jeszcze zmienić ustawienia obrazu, np. na te dostępne pod poniższym linkiem:
https://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=215&t=10184

Lolo320-pl
Początkujący

Witam.
Ok wprowadzę te ustawienia i sprawdzę czy nadal występuje ta poświata w narożnikach i czy jest mocno widoczna.Odpiszę na forum o tym fakcie.Dzięki za pomoc.

stubbs.
Użytkownik

Twój TV posiada podświetlanie krawędziowe Edge LED.
Działa ono w taki sposób ---->LINK (najciekawsze pod koniec filmiku).
Powstawanie jaśniejszych pól w narożnikach to normalna rzecz. Możesz ją ograniczyć poprzez odpowiednie ustawienia swojego TV (a masz dobry model!)
Zauważ, że przy narożnikach siłą rzeczy będziesz miał większe skupisko diod LED - co wymusza automatycznie jaśniejsze świecenie.

Pozdrawiam Stubb