anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jak sformatować pena

profile.country.pl_PL.title
bogdanka2
Nowicjusz

Jak sformatować pena

Witam,Mam pytanie .Po włożeniu pena do tv prosił o sformatowanie do ustawień TV,Jak zrobić by po wyjeciu pena z TV był widzialny w kompie?Bo w tej chwili mam tylko 1gb wolnego miejsca

5 ODPOW. 5
stubbs.
Użytkownik

Domyślam się że pandrivea masz w systemie FAT32 lub exFAT. A w jakim systemie masz dysk twardy w PC?

Pozdrawiam Stubb
Mylagos
Użytkownik

Stubb chyba nie o to chodzi :).

Komunikat "o sformatowanie do ustawień TV" pojawia się gdy podłączysz pendrive do portu USB REC, który ( jak zresztą nazwa wskazuje) służy do nagrywania ( opcja PVR). Niestety, po takim sformatowaniu pendrive, będzie obsługiwany tylko przez telewizor - po podłączeniu do komputera, system nie rozpozna formatu - potrzebny będzie ponowny format, do znanego przez system operacyjny systemu plików.

stubbs.
Użytkownik

bogdanka2 napisał(a):

...Jak zrobić by po wyjeciu pena z TV był widzialny w kompie?...

Myślałem, że to jest główna część pytania i koleżanka bogdanka2 ma już sformatowanego pendrivea pod USB REC w TV i szuka rozwiązania aby pendrive był widoczny w PC.
Bądź co bądź - trzeba ponownie formatować pendrivea.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Najprościej jest dysk lub pena wyrejestrować w TV. Wróci do poprzedniego formatu. Oczywiście tracąc nagrane materiały.

PS. To kolejny przykład gdzie bez wróżki trudno podać prawidłowe rozwiązanie :c3

Zimny_
Użytkownik

sadam napisał(a):

PS. To kolejny przykład gdzie bez wróżki trudno podać prawidłowe rozwiązanie :c3

Ciekawe czy ja trafię :D Moim zdaniem pamięć jest uszkodzona/sformatowana w system niekompatybilny z TV. W przypadku uszkodzenia struktury plików, taki komunikat może się pojawić. W przypadku niekompatybilnego systemu plików, może pojawić się informacja o "nieobsługiwanym" urządzeniu USB.
Rejestracja dysku pojawia się wyłącznie w po wejściu w ustawienia i ręcznemu rejestrowaniu dysku w celu nagrywania na niego programów. W takim przypadku dysk Bogdanko2 zostanie przypisany do telewizora i nie można go wykorzystać na innym urządzeniu.
Także podstawowe pytanie jest takie: do czego chcesz wykorzystać ten dysk (nagrywania, odtwarzania zdjęć, muzyki, filmów nagranych z komputera)?