Share your experience!
Witajcie,
mam taka sprawe odnosnie plików .mkv, otóż to:
-kopiuje pliki .mkv , na ktorych mam filmy z lapka na Pen Drive'a
-nastepnie podlaczam pena do TV i oczywiscie nie wyswietla mi sie kompletnie NIC
Nawet jak podlaczam lapka do TV i chce wyswietlic film SBS .mkv to tez jest gruba afera 😕
Jest moze jakis program na zmiane nazwy pliku tak aby mogl odtworzyc to TV ?
POMOZCIE
z gory bardzo dziekuje !
Pozdrawiam.
A kto i gdzie napisał, że ten TV czyta *.mkv?
Własnie nigdzie ;/...masz jakis pomysł abym mógł ogladac taki format albo go zmienic aby TV mogl odtworzyc
z gory dzieki
Skoro nigdzie nie jest napisane to czemu "afera"?
Rozwiązań jest kilka:
- zakup odtwarzacza BD
- przetranskodowania na plik zrozumiały dla TV
- zainstalowanie serwera DLNA, który transkoduje w locie
Do tego co napisał Don
dorzucę jeszcze wmontowanie napisów do filmu. Staroświecki sposób, ale działa. Programików takich jest masa w internecie więc nawet nie będę wrzucał linku, który jest gdzieś na forum.
Żadna afera, jasno jest napisane że tv nie czyta plików .mkv. Taki plik możesz puścić przez odtwarzacz np. bleuray z portem usb i bedzie odtwarzać. Możesz podpiąć do kompa zrobić ekran w trybie rozszerzonym i też oglądać (wystarczy kabel Dsub), a możesz w końcu konwertować programem np.Xilisoft Video Converter Ultimate tylko pamiętaj o tym że tv wspiera tylko Fat32 i pliki muszą byc mniejsze od 4GB. I nie rób afery bo świadczy to tylko o Twoim słabym radzeniu sobie z problemami - czytaj niskiej inteligencji.
Dario30 napisał(a):
Żadna afera, jasno jest napisane że tv nie czyta plików .mkv. Taki plik możesz puścić przez odtwarzacz np. bleuray z portem usb i bedzie odtwarzać. Możesz podpiąć do kompa zrobić ekran w trybie rozszerzonym i też oglądać (wystarczy kabel Dsub), a możesz w końcu konwertować programem np.Xilisoft Video Converter Ultimate tylko pamiętaj o tym że tv wspiera tylko Fat32 i pliki muszą byc mniejsze od 4GB. I nie rób afery bo świadczy to tylko o Twoim słabym radzeniu sobie z problemami - czytaj niskiej inteligencji.
Jeden .mkv nierówny drugiemu. Przeczytaj co tutaj napisałem
https://forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=12916
Mylagos napisał(a):
Jeden .mkv nierówny drugiemu. Przeczytaj co tutaj napisałem
![]()
https://forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=12916
Każdy telewizor ma swoją charakterystykę, te modele BRAVIA nie czytają .mkv po USB. Rozwiązaniem jest DLNA i puszczanie bezprzewodowo (albo za pomocą kabla) filmów z poziomu komputera.