Join now - be part of our community!

Afera z plikami (KDL 40NX 720)

bakmeen
Visitor

Afera z plikami (KDL 40NX 720)

Witajcie,
mam taka sprawe odnosnie plików .mkv, otóż to:
-kopiuje pliki .mkv , na ktorych mam filmy z lapka na Pen Drive'a
-nastepnie podlaczam pena do TV i oczywiscie nie wyswietla mi sie kompletnie NIC

Nawet jak podlaczam lapka do TV i chce wyswietlic film SBS .mkv to tez jest gruba afera 😕

Jest moze jakis program na zmiane nazwy pliku tak aby mogl odtworzyc to TV ?
POMOZCIE
z gory bardzo dziekuje !
Pozdrawiam.

9 REPLIES 9
spolDon1fhkbr
Visitor

A kto i gdzie napisał, że ten TV czyta *.mkv?

bakmeen
Visitor

Własnie nigdzie ;/...masz jakis pomysł abym mógł ogladac taki format albo go zmienic aby TV mogl odtworzyc
z gory dzieki

spolDon1fhkbr
Visitor

Skoro nigdzie nie jest napisane to czemu "afera"?

Rozwiązań jest kilka:
- zakup odtwarzacza BD
- przetranskodowania na plik zrozumiały dla TV
- zainstalowanie serwera DLNA, który transkoduje w locie

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Member

Do tego co napisał Don :thumbsup: dorzucę jeszcze wmontowanie napisów do filmu. Staroświecki sposób, ale działa. Programików takich jest masa w internecie więc nawet nie będę wrzucał linku, który jest gdzieś na forum.

Pozdrawiam Stubb
Dario30
Visitor

Żadna afera, jasno jest napisane że tv nie czyta plików .mkv. Taki plik możesz puścić przez odtwarzacz np. bleuray z portem usb i bedzie odtwarzać. Możesz podpiąć do kompa zrobić ekran w trybie rozszerzonym i też oglądać (wystarczy kabel Dsub), a możesz w końcu konwertować programem np.Xilisoft Video Converter Ultimate tylko pamiętaj o tym że tv wspiera tylko Fat32 i pliki muszą byc mniejsze od 4GB. I nie rób afery bo świadczy to tylko o Twoim słabym radzeniu sobie z problemami - czytaj niskiej inteligencji.

dj_enzo
Visitor

Dario30 napisał(a):

Żadna afera, jasno jest napisane że tv nie czyta plików .mkv. Taki plik możesz puścić przez odtwarzacz np. bleuray z portem usb i bedzie odtwarzać. Możesz podpiąć do kompa zrobić ekran w trybie rozszerzonym i też oglądać (wystarczy kabel Dsub), a możesz w końcu konwertować programem np.Xilisoft Video Converter Ultimate tylko pamiętaj o tym że tv wspiera tylko Fat32 i pliki muszą byc mniejsze od 4GB. I nie rób afery bo świadczy to tylko o Twoim słabym radzeniu sobie z problemami - czytaj niskiej inteligencji.

Dario i tu sie tworzy kolejny problem ja posiadam odtwarzacz BD (BPD_S480) i niby powinien czytac pliki MKV a jednak nie czyta i nawet buli u mnie panowie z serwisu i nie potrafili odpowiedziec na pytanie dlaczego tak jest :c12

Mylagos
Member

Jeden .mkv nierówny drugiemu. Przeczytaj co tutaj napisałem :c20
https://forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=12916

dj_enzo
Visitor

Mylagos napisał(a):

Jeden .mkv nierówny drugiemu. Przeczytaj co tutaj napisałem :c20
https://forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=12916

Wszystko rozumiem tylko ze na 10 filmow nie poszedl ani jeden 😕

a np tv samsunga mojego tescia lyka wszystko :|

Zimny_
Member

Każdy telewizor ma swoją charakterystykę, te modele BRAVIA nie czytają .mkv po USB. Rozwiązaniem jest DLNA i puszczanie bezprzewodowo (albo za pomocą kabla) filmów z poziomu komputera.