- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dlaczego warto mieć stałkę???
Witam. Obecnie posiadam sprzęt....jak w opisie. Chciałbym wiedzieć dlaczego każdy szanujący się fotoamator powinien mieć w swojej szklarni stałki. Proszę o wyjaśnienie.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sprawdzałem na ebay-u i porównywałem Sigmę 17-70/2.8 i Tamrona 17-50/2.8 i są mniej więcej w podobnej cenie. Nie patrząc na różnice w ogniskowych który jest lepszy? Ma może ktoś porównanie w praktyce. Bo na optyczne.pl są różne opinie. Chociaż osobiście skłaniam się ku Tamronowi.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cylin napisał(a):
Sprawdzałem na ebay-u i porównywałem Sigmę 17-70/2.8 i Tamrona 17-50/2.8 i są mniej więcej w podobnej cenie. Nie patrząc na różnice w ogniskowych który jest lepszy? Ma może ktoś porównanie w praktyce. Bo na optyczne.pl są różne opinie. Chociaż osobiście skłaniam się ku Tamronowi.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt
Ta Sigma nie ma stałego światła 2.8
Pamiętaj, że oba obiektywy nie należą do "mechanicznej czołówki" i zdarzają się problematyczne egzemplarze (BF/FF). Jeśli kupisz Sigmę, serwis oferuje bezpłatną korektę szkła do aparatu (tyle, że musisz do serwisu wysłać również aparat). Tamron nie bardzo oferuje takie możliwości, trzeba wymieniać
Sam niedługo stanę przed podobnym dylematem i póki co bardziej przekonał mnie Tamron, ale na razie nie mówię Sigmie "nie" ponieważ nie przyszło mi jeszcze obcować z tym szkiełkiem na żywo, a nie należę do osób, które będą kupować cokolwiek tylko na podstawie jakiegoś testu w Internecie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Lajam twój śmiech może być opacznie zrozumiany. 😆
Cylin, a ja polecam 50mm. Bardzo lubię ten obiektyw, i powiem szczerze, że 24-70 używam częściej dlatego że ma zakres, ale nawet stara stałka 50/1.7 przymknięta do 2.2 jest dalej jaśniejsza od zaawansowanych zoomów z f/2.8, czy szkieł macro z f/2.8
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »