- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Błąd "No card" w Alfie 77
Witam!
Posiadam alfę 77 i przy okazji kupiłem do niej kartę Sony SDHC 8GB, tą z serii szybkich. W pewnym momencie aparat stwierdził, że więcej jej czytać nie będzie i wyświetla błąd: "No card". Inne karty działają bez problemu. Pomyślałem, że po włozeniu do komputera (swoją drogą czyta ją bez problemu) mogło się zmienić coś z partycją, więc sformatowałem ją na FAT32. Aparat nadal jej nie czytał (inne karty wciąż działają idealnie). Czy jest jakaś możliwość naprawy karty czy też będę musiał zainwestować w nową?
Pozdrawiam!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jest możlwiość sformatowania jest w aparacie? Generalnie jeśli masz ją na gw to możesz spróbować zareklamować kartę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Właśnie nie ma opcji formatowania. Po włożeniu tej konktretnej karty aparat zachowuje się jakby miał całkiem pusty slot.
Gdybym tylko wiedział gdzie jest paragon...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nikiedy zdarza się tak, że na karcie pamięci przesunie się suwaczek /najczęściej z lewej strony obudowy karty/. Wtedy karta jest zabezpieczona i aparat jej nie widzi, natomist w komputerze jest czytana. Spróbuj przesunąc suwak w górę i ponownie załaduj kartę do aparatu. "Powinno się naprawić".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To akurat jest dla mnie podstawa przy sprawdzeniu, jestem studentem informatyki Zresztą karta wtedy byłaby widoczna, ale nie miałaby możliwości zapisu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli inne kart są normalnie przez aparat obsługiwane, to podejrzewam jednak "winę" karty. Być może kupiłeś podróbkę - są dużo tańsze i niestety dużo bardziej awaryjne...
Paragony jednak warto przechowywać...
fotoamator