- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czy mógł by ktoś napisać jak korzystać z tej funkcji, czym to wywołać z pilota? Próbowałem wszystkich przycisków na pilocie i nic. W pomocy TV też nic nie znalazłem.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Rzeczywiście pod przyciskiem Action Menu dostępna jest zakładka Podwójny Obraz, ale tylko wtedy gdy źródłem sygnału jest HDMI. Ja mam podpięty tuner nc+ i wtedy w jednym okienku mam obraz z HDMI, a w drugim obraz z wbudowanego tunera DVBT i wówczas zmieniając kanały można podejrzeć co jest na innych programach DVBT. Przy wybranym sygnale z wbudowanego tunera tej funkcji nie ma, a szkoda. Można to obejść wybierając najpierw HDMI następnie właczyć PIP i zamienić w opcjach aktywne okno. Trochę to uciążliwe i karkołomne i więcej z tym zabawy niż pożytku. Proponował bym technikom z SONY , aby kolejna aktualizacja zlikwidowała tę niedogodność, tak aby Podwójny Obraz dosępny z obu źródeł. Dodam jeszcze że Opcje Podwójnego Obrazu dostępne są również pod przyciskiem Action Menu, po wcześniejszym uruchomieniu tej opcji, a więc po włączeniu Podwójnego Obrazu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Zapraszam wszystkich do wątku:
https://community.sony.pl/t5/telewizory/pip-pap-w-androidtv/td-p/2128985
Pozdrawiam